14-07-10

Allerhande Stuff ...

Ja, dat komt ervan als ge nog zo weinig blogt ... ondertussen is er al zoveel de revue gepasseerd, dat ik al niet meer weet wat ik hier nu nog ga vermelden of niet ... mmm ... misschien gewoon een klein lijstje opsommen met wat random dingen dan maar (in willekeurige volgorde):

  • De aandachtige surfer (bestaat die?) heeft het allicht al opgemerkt, Skynetblogs is gemigreerd naar een nieuwe omgeving ... ik heb nog niet de hele boel hier gecheckt dus misschien dat sommige dingen het niet meer naar behoren doen, je mag het altijd laten weten. Ik moet de boel hier toch eigenlijk eens opfrissen, misschien is het nu wel de moment, alhoewel ik blog zo weinig ... we zien wel ...
  • Recentelijk Dr. Pepper in mijn draadloos Medion toetsenbord gemorst ... dat was al een crappy keyboard, nu is het helemaal een ramp ... eens uitkijken naar een nieuw deftig model (Logitech).
  • Dank u HTC om eindelijk de Android 2.1 update door de lucht te sturen (OTA) voor mijn Hero, ik ben er helemaal in de wolken van ... eindelijk meer apps om uit te kiezen en het hele ding werkt vlotter en zuigt minder batterij, goedzo, ondanks het lange wachten.
  • Voor zij die het nog niet zouden weten, we zijn zwanger van ons 3e kindje, de ETA werd berekend op 9 november, dus dat komt dichterbij, stilaan tijd om eens allerhande formaliteiten aan te vangen (erkenning, nee we zijn nog altijd niet getrouwd, aanmelden bij kinderbijslagfonds, drukkerij zoeken voor kaartjes, etc ...).
  • Eind augustus gaan we tijdelijk verhuizen (naar Paal) omdat we ons huis grondig willen laten verbouwen, na het bouwverlof terug samenzetten met de architect om de plannen meer in detail uit te werken & de voorbereidingen voor de verhuis zelf (pfff ...).
  • Tegelijk met de verhuis (we moeten dan toch een verhuiskost betalen) meteen ook al onze media overgezet op één dealer, nl. Telenet (DiamondShake+), nu die mannen eindelijk hun volumes een beetje deftig aangepast hebben.
  • Nog 4 weken werken (oké met de verlofperiode - veel klanten en collega's op verlof - is het het natuurlijk wel op een zomerritme) en dan 3 weken verlof (aah / allee verhuis voorbereiden, dus alle zooi inpakken, uiteenhalen, verhuizen en terug ineenvijzen).
  • Daarna stilaan het huis beginnen leeghalen en half afbreken ...

Gepost in Actualiteit, Algemeen, Computers, Internet, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: update |

15-04-09

We zijn er ook bij ...

Allee niet met ons oud machien, maar wel met onze laatste nieuwe (die ik eigenlijk te snel gekocht heb, als ik geweten had dat de "Latte" d'eraan ging komen, dan had ik daar wel op gewacht) ...

machine
  

Geachte en gewaardeerde klant,
   
Wij willen u graag informeren dat Philips een potentieel veiligheidsprobleem heeft vastgesteld met een aantal van zijn koffiezetapparaten.

Senseo® terugname voor reparatie

Philips komt morgen in de media met een advies voor zijn klanten. Bezoek deze speciale Philips-website voor informatie.

Philips verontschuldigt zich voor het eventuele ongemak dat dit veroorzaakt.

Met vriendelijke groet,

Philips Consumer Care

www.senseoreparatie.be
  080050205
Philips Consumer Lifestyleij willen u
Senseo logo®

Gepost in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: senseo |

29-08-07

Politiek

bg-hbvl

Gepost in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: politiek |

31-10-06

Technologie van bij ons ...

31/10 Nieuw type vangrail primeur in Limburg
Ze staan er: de eerste boomvriendelijke vangrails die ook chauffeurs weer op het rechte pad brengen en afleiden van vaak noodlottige obstakels als bomen en palen.
In Duitsland staan al duizenden dergelijke vangrails. In Vlaanderen nu vier. Langs de Limburgse N2. Twee bij het verlaten van Mopertingen, richting Veldwezelt. En twee andere bij het verlaten van Veldwezelt, richting Mopertingen. Je kan er niet omheen kijken, het thermisch verzinkt staal blinkt nog.

Neen, ze staan er niet voor de boom alleen, deze 6,4 meter lange vangrails waarvan compartimenten opgevuld zijn met sympathiek schuimrubber. En ook de heipalen blijven netjes buiten het bereik van de boomwortels. "Zo kreukt de vangrail in plaats van de auto. En door zijn vorm leidt de vangrail de auto terug naar de oorspronkelijke rijrichting en dus weg van de boom," licht Marijke Diependaele toe.
"Het systeem heeft trouwens de Europese norm gehaald. Met glans. ASI-waarde A. Wat betekent dat het de hoogste veiligheidsgraad waarborgt voor inzittenden."
Marijke Diependaele is de verkeersveiligheidsdeskundige van de Diestse, weldra Halense, producent Wolters. In samenwerking met de Duitse fabrikant Outimex heeft Wolters de ambitie deze verkeersinnovatie langs Vlaamse wegen te introduceren.

Locatie
De keuze van de locatie van de huidige vangrails gebeurde in samenwerking met Wegen en Verkeer Limburg. "Op basis van ongelukken in het verleden," knikt Marijke Diependaele. "Het is niet toevallig dat deze vangrails staan rond de eerste bomen bij het buitenrijden van een bebouwde kom. Uit onderzoek blijkt dat net die bomen door een tunneleffect, zeker 's nachts, vaker aangereden worden." .

Bron: HBVL

Gepost in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: krant verkeer |

18-10-06

De verpakkingstax: de regering slaat nog maar eens de bal mis

What's new. Ik geef het toe, ik maak verpakkingen, tenminste ik werk eraan mee, da's mijn job, dus hoe objectief kan mijn mening zijn? Wel nu, ik weet er tenminste wel meer over dan de gemiddelde burger (en politieker), dat helpt ook natuurlijk. En inderdaad verpakkingen zijn één van de betere producten om onze eindige voorraad makkelijk te ontginnen koolwaterstoffen in te verwerken, beter dan ze bv. gewoon rechtstreeks op te fikken in uw automotor of CV-ketel. Indien een verpakking na haar leven als beschermer van haar inhoud, dus nog een nuttige oude dag krijgt door ofwel recyclage ofwel verbranding met energierecuperatie, dan is zij "minder des duivels" dan het veelvoud aan tonnen koolwaterstoffen die wij dagelijks rechtstreeks opfikken, wanneer onze thermostaten aanslaan of wij met onze voet de pedaal indrukken. Wat zou een regering die iets aan het milieu in het algemeen of Kyoto in het bijzonder zou willen bijdragen dan best doen?

In ieder geval niet het soort maatregel nemen, zoals ze die nu gaan nemen door rap rap met een extra taxje effe het gat in de begroting te vullen, een gat dat vakkundig gecreëerd werd door de onbekwame Freya en haar collega's.

Neen, ik ben niet bang dat we minder verpakkingen zullen maken, wij maken trouwens ook verpakkingen op basis van papier of PLA (poly-lactic acid, afgeleid van maïs voor de vrienden, da's dan hernieuwbaar en biodegradeerbaar, maar oh ellende een groot deel van de maïs in de wereld is GM (Genetically Modified voor de vrienden) en dat mag natuurlijk ook niet voor onze groene tenenkaas kwekende vegetarische medeburgers). Afijn, ik dwaal af. Verpakking wordt vaak gedemoniseerd, waarom? Omdat dat heel makkelijk is, als je de inhoud naar binnen gespeeld hebt, is het plots afval geworden en vergeten we graag, de nuttige functies die het in de eerste plaats vervuld heeft. Een mens heeft nu eenmaal een ondankbaar kort geheugen.

Zo zijn er producten, één van mijn favorieten is koffie, die men gewoonweg niet in de handel kan brengen, zonder het van de nodige barriere te voorzien, zodat het in optimale omstandigheden tot in uw tas geraakt. Afbreekbare verpakkingen of deze louter op basis van papier en/of karton bieden in zo'n geval geen soelaas, er is wel degelijk een technische reden om deze producten te verpakken in materialen op basis van koolwaterstoffen. En zo zijn er zeer veel voorbeelden op te noemen.

Een ander fenomeen wat sommigen de ogen uitsteekt zijn portieverpakkingen, welnu als man die werkt aan een behoorlijk gezin (qua omvang) en ook met behoorlijke eetlust (vandaar mijn omvang), ben ik een fan van family packs, daar is de verhouding product/verpakking helemaal anders ... maar vele producenten willen nu juist de consumenten aansporen tot een gezondere levensstijl en dus kleinere porties ... milieu versus gezondheid, het is niet altijd makkelijk kiezen ...

Afijn, om af te ronden, de regering had weer eens geld nodig, ze hebben het gevonden, namelijk in de zakken van ieder van ons, bedank hen op gepaste wijze in mei 2007!

Gepost in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: politiek verpakkingstax |

10-10-06

the results of the ...

Voila, ziehier de verkozenen voor de gemeenteraad van Heusden-Zolder in volgorder volgens aantal voorkeursstemmen:

http://assets.rug.be/albums/verkozenen-limburg/Gemeentera...

Gepost in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verkiezingen |

29-09-06

Nog meer verkiezingsinfo

U bent niet echt op de hoogte van de toestand in uw gemeente, informeer u eerst, alvorens het bolleken te "touchen" op het scherm in uw stemhok (als vb. ziehier mijn gemeente, vul uw eigen postcode in om de uwe te vinden):

http://www.standaard.be/Nieuws/Regio/Gemeente/3550/index....

Gepost in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verkiezingen politiek |

21-08-06

(NOT probably!) THE BEST BEER in the world ...

Telefoonfile voor Westvleteren

 

Sinds de trappist van Westvleteren vorig jaar door een gespecialiseerde Amerikaanse website werd uitgeroepen tot ,,beste bier ter wereld'', kennen de broeders van de Sint- Sixtusabdij geen rust meer. Daarom zetten ze een telefonisch reserveringssysteem op poten. 
Van heinde en verre komen gegadigden naar de abdij van Westvleteren afgezakt voor het trappistenbier, dat niet in de handel te koop is. Vorige week kon je al vanaf woensdag geen bier meer verkrijgen. ,,Maandag opnieuw'', klinkt het aan de telefoon. ,,Maar schrik niet als je drie uur moet aanschuiven.'' 
Om iets te doen aan de lange rijen wachtenden, wordt er een nieuw systeem ingevoerd. Via de biertelefoon - 057-40.10.57 - kan je vanaf 25 september je portie trappist reserveren, met een maximum van twee bakken (samen 60 euro) per wagen. 
,,Het volstaat om de nummerplaat van je wagen op te geven'', zeggen de cisterciënzer monniken. ,,Dan krijg je een datum en uur waarop je de bestelling kan komen ophalen. Op die manier kan de rust van de abdij en haar omgeving beter gerespecteerd worden.'' 
Volgens Philip De Backer, uitbater van café In De Vrede vlak tegenover de abdij, zal het aangenamer toeven zijn in Westvleteren. ,,Geen files meer van twee kilometer, geen rijkswacht. Het zal onze buurt ten goede komen.'' Toch verwacht hij nog problemen, maar op een ander vlak: ,,Er is maar één lijn en er is maar één iemand die de telefoon op zal nemen. Telefoonfiles zijn onvermijdelijk.'' 

Brouwen om te leven
De abten maken zich sterk dat het zal lukken en dat het ook de enige manier zal zijn om aan bier te geraken. Ze zijn in ieder geval niet van plan om de productie op te voeren. ,,We brouwen om te leven, we leven niet om te brouwen'', is hun credo.
De brouwerij van Sint-Sixtus haalt ongeveer 4.700 hectoliter per jaar. Ter vergelijking: in Chimay en Westmalle wordt jaarlijks ongeveer 120.000 hectoliter geproduceerd. In Orval wordt 45.000 hectoliter gebrouwen, in Rochefort zowat 20.000 hectoliter. De brouwerij van Achel is de kleinste met 2.000 hectoliter.

Bron: Nieuwsblad

Gepost in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bier krant |