14-07-10

Allerhande Stuff ...

Ja, dat komt ervan als ge nog zo weinig blogt ... ondertussen is er al zoveel de revue gepasseerd, dat ik al niet meer weet wat ik hier nu nog ga vermelden of niet ... mmm ... misschien gewoon een klein lijstje opsommen met wat random dingen dan maar (in willekeurige volgorde):

 • De aandachtige surfer (bestaat die?) heeft het allicht al opgemerkt, Skynetblogs is gemigreerd naar een nieuwe omgeving ... ik heb nog niet de hele boel hier gecheckt dus misschien dat sommige dingen het niet meer naar behoren doen, je mag het altijd laten weten. Ik moet de boel hier toch eigenlijk eens opfrissen, misschien is het nu wel de moment, alhoewel ik blog zo weinig ... we zien wel ...
 • Recentelijk Dr. Pepper in mijn draadloos Medion toetsenbord gemorst ... dat was al een crappy keyboard, nu is het helemaal een ramp ... eens uitkijken naar een nieuw deftig model (Logitech).
 • Dank u HTC om eindelijk de Android 2.1 update door de lucht te sturen (OTA) voor mijn Hero, ik ben er helemaal in de wolken van ... eindelijk meer apps om uit te kiezen en het hele ding werkt vlotter en zuigt minder batterij, goedzo, ondanks het lange wachten.
 • Voor zij die het nog niet zouden weten, we zijn zwanger van ons 3e kindje, de ETA werd berekend op 9 november, dus dat komt dichterbij, stilaan tijd om eens allerhande formaliteiten aan te vangen (erkenning, nee we zijn nog altijd niet getrouwd, aanmelden bij kinderbijslagfonds, drukkerij zoeken voor kaartjes, etc ...).
 • Eind augustus gaan we tijdelijk verhuizen (naar Paal) omdat we ons huis grondig willen laten verbouwen, na het bouwverlof terug samenzetten met de architect om de plannen meer in detail uit te werken & de voorbereidingen voor de verhuis zelf (pfff ...).
 • Tegelijk met de verhuis (we moeten dan toch een verhuiskost betalen) meteen ook al onze media overgezet op één dealer, nl. Telenet (DiamondShake+), nu die mannen eindelijk hun volumes een beetje deftig aangepast hebben.
 • Nog 4 weken werken (oké met de verlofperiode - veel klanten en collega's op verlof - is het het natuurlijk wel op een zomerritme) en dan 3 weken verlof (aah / allee verhuis voorbereiden, dus alle zooi inpakken, uiteenhalen, verhuizen en terug ineenvijzen).
 • Daarna stilaan het huis beginnen leeghalen en half afbreken ...

Gepost in Actualiteit, Algemeen, Computers, Internet, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: update |

12-12-09

Facebook My Café & IE vs Firefox

Om één of andere reden kroop het onnozele klik-je-rot spelletje "My Café" in Facebook zo traag vooruit dat het leek alsof de hele PC vast was gelopen. Het gekke was dat om minder performante PC's met andere OS/Software dit niet het geval was ...

Dan toch maar even een testje gedaan, even de laatste versie Firefox erop gezwiert en inderdaad IE8 sucks big time hier in Vista land, met Firefox daarentegen vliegen mijn obers in het rond alsof ze een overdosis extacy hebben geslikt.

Lang leve Firefox dus, kunnen we ons lekker overgeven aan onze Facebook verslaving zonder de hele avond eraan te spenderen!

Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: browser ie8 firefox facebook |

Ecocheques & Oplaadbare batterijen ...

Afgelopen maand van 't werk Ecocheques gekregen ...
En aangezien de Sint net weer een lading batterijverslindend spul had gebracht & de universele remote samen met allerhande draadloze muizen en toetsenborden batterijen eten aan de lopende band, maar eens wat bijkomende investeringen gedaan in oplaadbare batterijen.

We hadden er al wel wat, maar een groot nadeel vond ik de trage laders (een universele voor alle types en een AA/AAA) die ik had. Wanneer je muis immers als een coma-patient begint te reageren, wil je namelijk graag snel terug aan de slag en typisch aan de gewone oplaadbare batterijen is dat ze ook relatief snel ontladen (dus opgeladen klaarleggen is geen optie).

Ondertussen bestaan er al wel verbeterde versies (LSD-NiMH) die naar 't schijnt na een jaar (ongebruikt) nog 85% van hun lading behouden (oa GP Recyko+, Sanyo Eneloop en Maha Imedion, maar ondertussen heeft ook Duracell, Panasonic, ... gelijkaardige types), bijkomend voordeel is dat je bestaande laders kan blijven gebruiken. Dus dat zal zeker helpen, vooral ook in apparaten waar je voorheen geen oplaadbare batterijen in kon gebruiken (wegens weinig gebruik over langere tijd, bv. zaklamp).

Voor de hierboven en meest gebruikte (dagelijkse) toepassingen, kan echter een snellader ook al een oplossing zijn.
Ik kan immers gerust een uurtje iets anders doen, totdat de batterijen voor de muis weer volgetapt zijn, daarentegen een volle of halve dag wachten is mij te lang. Tot nu toe was de verleiding dan ook groot om dan toch maar gewone alkaline batterijen boven te halen. Met een snellader erbij, hoeft dat niet meer. Ook de trage laders hebben nog hun nut, om de levensduur van de batterijen immers niet al te zwaar te verkorten (het nadeel van snel laden), wordt immers aangeraden vooral de eerste 3-tal keren laden, dat toch traag te blijven doen.

Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: batterijen ecocheques |

26-11-09

To Blog or Not To Blog

De laatste tijd heb ik last van een existentiële blog crisis, zoals wel meer bloggers vroeg of laat doormaken ... het kost zelfs al moeite om 1 post per maand te halen. Alle excuses zijn goed: veel te druk (werk, kinderen, familie, vrienden, nevenactiviteiten, ...) - kan best zijn maar is niet plots zo of misschien eerder last van een hardnekkige facebook verslaving (u weet wel je suf klikken op allerhande domme apps; nutteloos maar wel verslavend), maar de waarheid is misschien wel veel eenvoudiger. Misschien ben ik wel tot het besef gekomen dat ik eigenlijk helemaal geen wereldschokkende mededelingen in petto heb (allicht één van de redenen waarom ik destijds aan een blog begonnen ben) of blijkt een blog toch niet het ideale medium om mensen rond te verzamelen (sinds de verspreiding van meer daarop toegespitste social networking websites) - één van die andere motivaties om een blog ineen te flansen. Eigenlijk was een blog gewoon het vervolg op de eerste eigen website (u weet wel van die super amateur html dingen met veel geweldige geanimeerde gifs, bangelijke foto's op een prachtige achtergrond kleur en majestueuze fonts, nadien overgoten met een flash saus) en ja, vandaag is het medium blog ook alweer achterhaald, behalve dan misschien voor mensen die eigenlijk altijd al journalist hadden willen worden of schrijversambities koesteren. Misschien komt dat laatste nog wel het meeste in de buurt, hoofdprobleem is dat men in deze tijd van oneindige mogelijkheden, gewoon niet meer kan kiezen. Zo droom ik van varen met een boot, een kaaswinkel uitbaten, een boek schrijven, een eigen brouwerij, enz ... In de praktijk is kiezen tussen wat rondsurfen op nieuwssites, de posts van vrienden in de gaten houden, wat dwaas facebook klikken en verwoede pogingen om de HD Digicorder trachten leeg te kijken, zowat het enige wat werkelijk aan bod komt, wanneer we niet voor het werk ergens ten velde zijn, de kinderen in hun warme bedje liggen en er geen al te dringende huishoudelijke taken (zolang de vaat mij niet aanvalt, kan ie nog wachten) nog op de planning staan. Afijn, dat alles heeft bij deze dan toch nog eens een blogpost opgeleverd, benieuwd of we de draad toch terug wat vaker kunnen oppikken alhier ...

Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |

02-09-09

Bloggen Sie?

Doh ... voor 't eerst sinds de start van deze Blog geen post gedurende een maand, foei! Dus maw geen Aug in het lijstje hiernaast ...
Ach ja, er zijn zeker ergere dingen in 't leven.

Anyway, korte update:

 • 3 Aug: optreden U2 in Gelsenkirchen (D) - fantastische ervaring
 • 7 - 16 Aug: reis naar Toscane (I) - ook in één woord geweldig, we hebben ons allemaal zeer goed geamuseerd, er viel niks negatiefs op aan te merken op alle vlakken, meer dan geslaagd, het had alleen allemaal nog wat langer mogen duren, maar ja, zoveel verlof hebben we spijtig genoeg niet, tja ...
 • 27 Aug: gaan kijken naar Inglourious Basterds, de nieuwe QT, ook al een topervaring
 • 30 Aug: om de vakantie in stijl af te sluiten, de kinderen nog eens ondergedompeld in de wondere wereld van de Efteling

Conclusie Augustus was een topmaand, het zal moeilijk worden om nog meer plezier de beleven gedurende de rest van het jaar, maar we gaan het zeker proberen!

En dan nu allemaal terug aan het werk, allee hop!

Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |

13-03-09

Mio Moov 370

landing-page-Moov-370-top-banner-dutchVorige week had de oude Mio 269 te veel last gekregen van slecht contact aan de voeding. Een kleine kijkoperatie leerde ons al snel dat het niet om een los draadje ofzo ging, maar eerder contacten op de printplaat die door jaren van vibraties niet meer zo vast zaten als nodig is ... maw zware chirurgie zou nodig zijn ...
En aangezien ik werkgerelateerd nogal vaak op die dingen moet kunnen betrouwen, nam ik toch maar liever het zekere voor het onzekere, maw ipv een reparatie van een 5 jaar oude GPS, toch maar naar de winkel gestapt om een nieuw exemplaar aan te schaffen.
Ik was eigenlijk van plan om eens voor een Garmin te gaan, omdat ik daar al heel veel goeds van gehoord heb, maar ben uiteindelijk toch maar weer voor een Mio gezwicht (iets groter scherm dan de equivalente Garmin) ...
Wat ik deze keer zeker extra wou, was ingebouwde TMC en handig kan soms ook de bluetooth telefoon handsfree functie zijn.
Tot nu toe doet hij het goed en ben ik echt wel tevreden, alleen was ik het bombardement aan informatie gewoon geworden van de "gepatchte" IGO8 software die ik op de 269 had losgelaten. De nieuwe soft is behoorlijk sober en ja inderdaad met MioPocket2.0 kan je ook de nieuwe Mio open maken voor bv. IGO8 of andere soft, maar voorlopig hou ik het toch maar bij de ingebouwde/bijgeleverde soft, die doet het immers niet slecht en het sobere karakter is best rustgevend.
Kortom tot nog toe ben ik zeker tevreden met mijn keuze, een aanrader voor iedereen die graag een eenvoudige duidelijke snelle GPS zoekt. 

Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gps mio moov 370 |

06-12-08

Sint "esized"

200px-Sint_in_spanje Inderdaad hij is alweer gepasseerd de HoedGeilih Man ... de living lag al vol speelgoed en da's nu alleen nog erger geworden ... maar ja, de kindjes zijn dolblij ... Hanne vooral met haar "Little Artist" tekenbord en haar FischerPrice "Princessenkasteel" en Jasper was vooral zeer te spreken over de Duplo Treinset, ook z'n MegaBlocks & Autogarage van FP konden hem wel bekoren.
Afijn, morgen nog een laatste bezoek aan de man alvoor hij weer op zijn stoomboot springt naar het warme zuiden ... (Sint feest van 't werk van Kristine) ...

En dan kunnen we ons klaarmaken voor de Kerstman ...

Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sint |

08-08-08

Mooie datum

te mooi om niets te posten ... of Olympische Spelen te openen of te trouwen of ...

Met de vakantie alweer een flink eind achter ons en voorlopig voornamelijk werk werk en werk in zicht, is het moeilijk om de moraal op peil te houden. Ik denk dat we nog eens dringend wat leuke activiteiten op de agenda moeten plaatsen, kwestie van iets te hebben om naar uit te kijken ... eens nadenken ...

Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: datum |