27-02-08

Citytrip Lisboa

Lisbon
Sinds gisteren (dinsdag) zijn we terug van een Citytrip naar Lissabon (het vertrek was vrijdag namiddag). Samengevat een echte aanrader qua citytrip, biedt heel veel interessants (een goeie mix van prachtige uitzichten, stranden, heuvels, cultuur, sfeer en ambiance), zeer goed openbaar vervoer ter plaatse en uiteraard aangenaam qua klimaat. Je hebt ook echt wel drie volle dagen nodig om te kunnen genieten van al wat Lissabon en omgeving te bieden heeft.
Dag 1 (vrijdag): met de bus van het vliegveld naar het centrum gereden en daar van het station Cais do Sodre de trein naar Estoril genomen en ingecheckt in het hotel (wat toevallig vlakbij het station was). Zicht op zee, strand met promenade, restaurants (en het casino), evenals autoverhuur en bankautomaten, werkelijk alles lag binnen een paar honderd meter van het hotel (een ideale uitvalsbasis dus).
Dag 2 (zaterdag): Belém bezocht, een voorstadje van Lisboa, met veel historische monumenten en een mooi zicht op de brug over de Taag.
Dag 3 (zondag): een autootje (Suzuki Swift) gehuurd voor één dag en zo eerst het binnenland (Sintra) opgezocht en het bekende paleis aldaar (hoog op de berg, gehuld in mist), daarna naar de kust gereden en via stranden naar de Cabo da Roca (het meest westelijke punt van het Europese continent). En tenslotte richting Lisboa de Taag overgestoken over de Ponte de 25 Abril naar Cacilhas en het monument Cristo Rei, wat uitkijkt over de stad. 's Avonds nog de dag afgesloten in Cascais.
Dag 4 (maandag): de prachtigste dag qua weer (23°C een helblauwe hemel en zon) hadden we voorbehouden voor het bezoek aan het oude stadscentrum (inclusief terrasje). Vertrokken vanaf de Plaça de Commercio om vervolgens de heuvel op naar de Castello het uitzicht over de stad te bewonderen. Ik moet toegeven dat mijn interne GPS het behoorlijk liet afweten bij deze onderneming. Ter verdediging, ik had het verkeerde gebouw in mijn vizier genomen ... nuja, bij een heuvelachtige stad als deze betekent dat al gauw een omweg van een uurtje en een emmertje zweet, ach ja, onze conditie kan er maar wel bij varen en bij deze nogmaals mea culpa. Prachtig ook zijn de uitzichten vanaf de diverse Miradouros, even bijzonder zijn de tochten ernaar toe via Elevadores of één van de authentieke houten trams (de bekendste Nr28), die ons oa ook tot aan het grote kerkhof (Prazeres) in typische Zuiderse stijl bracht. Nog wat geshopt in de Baixa en de avond afgesloten in het Hard Rock Café om via Metro & trein terug naar Estoril te trekken voor onze laatste avond op Portugese bodem.
Dag 5 (dinsdag): Trip terug huiswaarts via trein, bus en vliegtuig.
Kortom het was een fantastische trip, een aanrader voor iedereen!!!

Gepost in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: citytrip lisboa |

De commentaren zijn gesloten.