26-03-09

De ultieme "Daddy"mobiel ...

ford_galaxy_07

Aangezien de lease van de huidige Volvo half juli afloopt, was het tijd om een opvolger te kiezen. En wat kan je dan beter doen dan tegelijk voor de ultieme "Daddy"mobiel gaan en de lokale economie steunen.
Inderdaad het gaat weliswaar om het segment dat omschreven wordt als "wagens voor mensen die het leven moe zijn" door de kenners van Topgear en als ik de meeste minibussen en aquariums (ja, jij daar, Espace) daarbuiten zie rond tuffen, kan ik ze geen ongelijk geven, ik word er niet wild van. Maar dan zijn er de Ford modellen die op een steenworp van mijn woonplaats in elkaar gedraaid worden en opnieuw geven de kenners toe, dat als er iets uit dat segment aanvaardbaar is, dat het dan wel de SMax & Galaxy zijn. En opnieuw is ondergetekende het er volmondig mee eens. Vooral de Galaxy is met voorsprong degene uit dit segment waar ik wel degelijk warme gevoelens voor koester, vanop een afstand bekeken, lijkt het een vrij gewone wagen met verhoudingen die kloppen, alleen van dichtbij dagen de ware afmetingen van deze kolos, die degelijke individuele zetels, evenals 2 extra plaatsen in de koffer herbergt.
Vandaar dat eens het nodige gepluis in de verschillende versies en opties had plaats gevonden, de uiteindelijke keuze een hele logische is geworden. Een Ford Galaxy 2.0 TDCI (toch wel nodig voor een zware kerel zoals deze) Trend-versie met Incentive (Business) Pack en nog een kudde extra opties waaronder trekhaak, dakdragers, panoramisch dak met lange dakconsole, nog extra opbergvakken onder de zetels, extra airco achter, etc ...
Kortom, ik kijk alvast uit naar de zomer, wanneer we hiermee met het hele gezin naar La Bella Italia zullen trekken, Salute & Ciao!

Zie ook: http://www.topgear.com/uk/ford/galaxy
‘Why make an MPV look this good? It’s like taking a bunch of nuns to see the Chippendales.’
'This is very much 21st Century Ford. The new Ford Galaxy looks great from inside and out, drives well and is impressively spacious as a full-blown seven-seater. If the MPV really is dying out, this is the shot of adrenaline the breed needs.'
'Dig deep for the panoramic glass sunroof. It makes all the difference in there.'

Gepost in Persoonlijk | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ford galaxy |

De commentaren zijn gesloten.