26-11-09

To Blog or Not To Blog

De laatste tijd heb ik last van een existentiële blog crisis, zoals wel meer bloggers vroeg of laat doormaken ... het kost zelfs al moeite om 1 post per maand te halen. Alle excuses zijn goed: veel te druk (werk, kinderen, familie, vrienden, nevenactiviteiten, ...) - kan best zijn maar is niet plots zo of misschien eerder last van een hardnekkige facebook verslaving (u weet wel je suf klikken op allerhande domme apps; nutteloos maar wel verslavend), maar de waarheid is misschien wel veel eenvoudiger. Misschien ben ik wel tot het besef gekomen dat ik eigenlijk helemaal geen wereldschokkende mededelingen in petto heb (allicht één van de redenen waarom ik destijds aan een blog begonnen ben) of blijkt een blog toch niet het ideale medium om mensen rond te verzamelen (sinds de verspreiding van meer daarop toegespitste social networking websites) - één van die andere motivaties om een blog ineen te flansen. Eigenlijk was een blog gewoon het vervolg op de eerste eigen website (u weet wel van die super amateur html dingen met veel geweldige geanimeerde gifs, bangelijke foto's op een prachtige achtergrond kleur en majestueuze fonts, nadien overgoten met een flash saus) en ja, vandaag is het medium blog ook alweer achterhaald, behalve dan misschien voor mensen die eigenlijk altijd al journalist hadden willen worden of schrijversambities koesteren. Misschien komt dat laatste nog wel het meeste in de buurt, hoofdprobleem is dat men in deze tijd van oneindige mogelijkheden, gewoon niet meer kan kiezen. Zo droom ik van varen met een boot, een kaaswinkel uitbaten, een boek schrijven, een eigen brouwerij, enz ... In de praktijk is kiezen tussen wat rondsurfen op nieuwssites, de posts van vrienden in de gaten houden, wat dwaas facebook klikken en verwoede pogingen om de HD Digicorder trachten leeg te kijken, zowat het enige wat werkelijk aan bod komt, wanneer we niet voor het werk ergens ten velde zijn, de kinderen in hun warme bedje liggen en er geen al te dringende huishoudelijke taken (zolang de vaat mij niet aanvalt, kan ie nog wachten) nog op de planning staan. Afijn, dat alles heeft bij deze dan toch nog eens een blogpost opgeleverd, benieuwd of we de draad toch terug wat vaker kunnen oppikken alhier ...

Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |

Commentaren

Heb mij ook afgevraagd wat het punt is van mijn niet uitzonderlijk spannende leven op het interweb te barfen.
Heb ervoor gekozen dat niet [of heel beperkt] te doen.

Een blog *voor jezelf* bijhouden is soms wel de moeite,
b.v. wij hebben nog altijd veel plezier aan de blog die we hebben bijgehouden voor Noor (en helaas minder goed bijgehouden hebben voor Doran).
Het is gewoon een manier om foto's, filmpjes en herinneringen in een tijdmachine te steken. De diapresentatie van weleer in een modern jasje.

Ik heb ook een blog waar ik gewoon notities bijhoud. Mijn eigen prikbord. Soms wel nuttig, als ik bv. wil opzoeken hoe welk ingewikkeld commando je moet prevelen om de pc 't een of 't ander te laten doen.

Maar voor de rest... ik kan me moeilijk voorstellen dat er veel mensen gebiologeerd mijn leven volgen en trillen van anticipatie bij het wachten op mijn volgende brainfart.

P.S. Facebook heb ik gedumpt omwille van die rommel apps.
P.S.2 deze box is echt te klein om een lange reply te schrijven

Gepost door: Tim | 27-11-09

De commentaren zijn gesloten.