12-12-09

Ecocheques & Oplaadbare batterijen ...

Afgelopen maand van 't werk Ecocheques gekregen ...
En aangezien de Sint net weer een lading batterijverslindend spul had gebracht & de universele remote samen met allerhande draadloze muizen en toetsenborden batterijen eten aan de lopende band, maar eens wat bijkomende investeringen gedaan in oplaadbare batterijen.

We hadden er al wel wat, maar een groot nadeel vond ik de trage laders (een universele voor alle types en een AA/AAA) die ik had. Wanneer je muis immers als een coma-patient begint te reageren, wil je namelijk graag snel terug aan de slag en typisch aan de gewone oplaadbare batterijen is dat ze ook relatief snel ontladen (dus opgeladen klaarleggen is geen optie).

Ondertussen bestaan er al wel verbeterde versies (LSD-NiMH) die naar 't schijnt na een jaar (ongebruikt) nog 85% van hun lading behouden (oa GP Recyko+, Sanyo Eneloop en Maha Imedion, maar ondertussen heeft ook Duracell, Panasonic, ... gelijkaardige types), bijkomend voordeel is dat je bestaande laders kan blijven gebruiken. Dus dat zal zeker helpen, vooral ook in apparaten waar je voorheen geen oplaadbare batterijen in kon gebruiken (wegens weinig gebruik over langere tijd, bv. zaklamp).

Voor de hierboven en meest gebruikte (dagelijkse) toepassingen, kan echter een snellader ook al een oplossing zijn.
Ik kan immers gerust een uurtje iets anders doen, totdat de batterijen voor de muis weer volgetapt zijn, daarentegen een volle of halve dag wachten is mij te lang. Tot nu toe was de verleiding dan ook groot om dan toch maar gewone alkaline batterijen boven te halen. Met een snellader erbij, hoeft dat niet meer. Ook de trage laders hebben nog hun nut, om de levensduur van de batterijen immers niet al te zwaar te verkorten (het nadeel van snel laden), wordt immers aangeraden vooral de eerste 3-tal keren laden, dat toch traag te blijven doen.

Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: batterijen ecocheques |

De commentaren zijn gesloten.