04-01-10

Solden

Tja, moet een mens persé dingen in Solden kopen, mijn antwoord is nee. Aan de andere kant nodigen dingen in solden uit tot kopen, toch wel. Nu ben ik zelf allesbehalve mode of kleding gericht, dus wat dat betreft ben ik louter functioneel ingesteld. Aan de andere kant kunnen allerhande electronica mij wel altijd bekoren ...

En ja, ik kon best leven met alleen maar een zwart/wit HP multifunctional laserprinter/scanner/copier/fax die mij beroepsmatig ter beschikking wordt gesteld en voor de occasionale foto, wanneer het er niet genoeg waren om ze te laten afdrukken buitenshuis, had ik nog altijd het kleine Canon fotoprintertje (wat destijds gratis bij mijn EOS 350D zat). Maar toch had ik al wel langer het idee dat een A4 kleurenprinter als aanvulling toch welkom zou zijn voor het thuisgebruik, wat voornamelijk al eens een foto of kleurenprent (en in mindere mate tekst) is, alleen was dat nooit dringend genoeg om tot een aankoop over te gaan.

En toen zag ik de HP Color LaserJet CP1217 in solden staan en ja, ik weet het die toners zijn niet goedkoop dus per print komt dat duurder uit dan inktjet, maar ik heb op zolder nog een reeks verstopte inktjets liggen (u mag ze hebben) en ik ben nog nooit tevreden geweest van een inktjet printer. Ik print privé namelijk bijzonder weinig op maandbasis, dus die dingen drogen altijd uit en nee, niet alleen de patronen maar ook de inktkoppen en als je dan de prijs per jaar uitrekent is inktjet niet meer zo voordelig (voor mij). Toegegeven de betere inktjetprinters produceren foto's met veel diepere en rijkere kleuren dan wat vandaag mogelijk is met kleurenlaser, maar ten eerste kosten die printers ook meer (mijn HP kleurenlaser kost maar 100€, solden weet u wel), dus een prijscategorie waar de inktjets ook niet tot de top behoren en we moeten wel appelen met appelen vergelijken natuurlijk (en aangezien ik niet veel print, zou meer uitgeven ook niet echt gerechtvaardigd zijn) en ten tweede ik heb zelden zin om speciaal papier boven te halen, dus dat van die top foto kwaliteit vind ik ook maar een half argument, als ik echte fotokwaliteit wil, zal ik het wel professioneel laten afdrukken als een echte foto.
Nee, ik wil gewoon af en toe, dus ook nog wanneer mijn toners al 4 of 5 jaar oud zijn op gewoon papier iets degelijk kunnen afdrukken in kleur. En dan lijkt die kleurenlaser mij zo slecht nog niet.

En dus hebben we ons maar laten verleiden, een bakbeest van een machien dat wel (tja je moet die 4 toners ergens kwijt natuurlijk), maar wat eruit komt mag best gezien worden. Voor de rest (de betrouwbaarheid) is het afwachten natuurlijk, maar veel slechter dan mijn vroegere ervaringen met inktjets is bijna niet mogelijk ...

Gepost in Computers | Permalink | Commentaren (0) | Tags: color laser hp solden |

De commentaren zijn gesloten.