23-07-10

HTC Hero upgrade to Android 2.1

Van zodra de langverwachte upgrade er eindelijk was, kriebelde het om er iets over te schrijven, natuurlijk is het pas zinnig een mening te geven wanneer je ook een tijd de kans hebt gehad om ervaringen op te doen en da's ondertussen ruimschoots gebeurd.

In één zin: deze upgrade maakt van de Hero het toestel wat het altijd al had moeten zijn. Inderdaad ik was nooit ontevreden met m'n aankoop (en zou het weer opnieuw doen indien ik terug kon gaan in de tijd), maar er was ruimte voor verbetering.

De belangrijkste vooruitgang wat mij betreft is de tijd die je kan overbruggen tussen het herladen van de batterij ... laat ik het zo zeggen bij medium zwaar gebruik (dit wil zeggen er wordt regelmatig gesurfd, getwitterd, gegmaild, etc ..., zowel over edge als wifi, daarnaast af en toe muziek beluisteren en jawel ook bellen, incl. bluetooth (voor in de auto) en dit alles met een frequentie waarbij het ding nooit veel langer dan een uur onberoerd blijft gedurende 16 van de 24 uur), had ik bij de originele (1.5) ROM een dagelijkse (in de praktijk tijdens de nacht) herlading nodig of ik haalde de volgende nacht niet zonder de batterij volledig dood te laten gaan.
En nu met de nieuwe (2.1) ROM, heb ik bij hetzelfde soort gebruik na 48h los te zijn van elk stopcontact nog steeds meer dan 1/3 batterij-lading over ... een wereld van verschil!

Tweede belangrijkste verbetering: stabiliteit. Bij de oude ROM (ok, ik geef het toe, in het begin installeerde ik zowat alle apps die ik tegenkwam en dat hielp mogelijk ook niet) liep het na een tijdje allemaal niet meer zo stabiel, het geheugen liep veel te snel vol (ondanks appkillers) en buggy apps deden de rest ... een reset om de paar dagen was aangewezen om de performantie optimaal te houden (als hij zichzelf al niet eens rebootte). Heb van miserie zelfs één keer een factory reset gedaan en dat hielp ook wel wat, maar perfect werd het nooit ...
Bij deze nieuwste versie is mijn laatste reset (power off/on) al 10 dagen geleden en er is geen enkele reden om 'm af te zetten, hij draait nog altijd perfect, zonder enige traagheid, met voldoende vrij geheugen, er zijn geen "dit proces is gestopt" meldingen, geen spontane reboots ... en er staan behoorlijk wat apps op, waarvan er een heel aantal ook regelmatig gebezigd worden.

Daarnaast zijn er natuurlijk voordelen zoals: meer bluetooth functionaliteiten, meer apps om uit te kiezen en nog wat features her en der, die het geheel af maken ... het enige wat er nog bij zou mogen is apps2sd, maar eerlijk gezegd zoveel apps heb je eigenlijk niet nodig, als je heel eerlijk bent, er zijn er altijd een hoop die je erop smijt met het gedacht van dat kan wel eens van pas komen, maar die je uiteindelijk zelden gebruikt ...

Conclusie: de update is een succes. Als het eens goed is mag het ook gezegd worden. Ok, HTC heeft er wel z'n tijd voor genomen en de communicatie daarover was niet altijd wat de gebruikers verwacht hadden, maar uiteindelijk is het wel wat het moet zijn en da's wat mij betreft nog altijd het belangrijkste.
Tot slot nog iets over de melding dat men 2.2 (Froyo) niet meer voor de Hero zal uitbrengen, eerlijk gezegd begrijp ik dat wel ergens en wat mij betreft is dat geen ramp, het toestel is nu zoals het moet zijn en doet wat ik ervan verlang ... over een paar jaar wanneer het z'n beste tijd heeft gehad, zal er dan wel alweer iets anders zijn (ze spreken nu al over de release van Android 3.0), tot die tijd blijft deze smartphone mijn fijne reisgezel.

Gepost in Internet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: htc hero android2.1 |

De commentaren zijn gesloten.