23-07-10

HTC Hero upgrade to Android 2.1

Van zodra de langverwachte upgrade er eindelijk was, kriebelde het om er iets over te schrijven, natuurlijk is het pas zinnig een mening te geven wanneer je ook een tijd de kans hebt gehad om ervaringen op te doen en da's ondertussen ruimschoots gebeurd.

In één zin: deze upgrade maakt van de Hero het toestel wat het altijd al had moeten zijn. Inderdaad ik was nooit ontevreden met m'n aankoop (en zou het weer opnieuw doen indien ik terug kon gaan in de tijd), maar er was ruimte voor verbetering.

De belangrijkste vooruitgang wat mij betreft is de tijd die je kan overbruggen tussen het herladen van de batterij ... laat ik het zo zeggen bij medium zwaar gebruik (dit wil zeggen er wordt regelmatig gesurfd, getwitterd, gegmaild, etc ..., zowel over edge als wifi, daarnaast af en toe muziek beluisteren en jawel ook bellen, incl. bluetooth (voor in de auto) en dit alles met een frequentie waarbij het ding nooit veel langer dan een uur onberoerd blijft gedurende 16 van de 24 uur), had ik bij de originele (1.5) ROM een dagelijkse (in de praktijk tijdens de nacht) herlading nodig of ik haalde de volgende nacht niet zonder de batterij volledig dood te laten gaan.
En nu met de nieuwe (2.1) ROM, heb ik bij hetzelfde soort gebruik na 48h los te zijn van elk stopcontact nog steeds meer dan 1/3 batterij-lading over ... een wereld van verschil!

Tweede belangrijkste verbetering: stabiliteit. Bij de oude ROM (ok, ik geef het toe, in het begin installeerde ik zowat alle apps die ik tegenkwam en dat hielp mogelijk ook niet) liep het na een tijdje allemaal niet meer zo stabiel, het geheugen liep veel te snel vol (ondanks appkillers) en buggy apps deden de rest ... een reset om de paar dagen was aangewezen om de performantie optimaal te houden (als hij zichzelf al niet eens rebootte). Heb van miserie zelfs één keer een factory reset gedaan en dat hielp ook wel wat, maar perfect werd het nooit ...
Bij deze nieuwste versie is mijn laatste reset (power off/on) al 10 dagen geleden en er is geen enkele reden om 'm af te zetten, hij draait nog altijd perfect, zonder enige traagheid, met voldoende vrij geheugen, er zijn geen "dit proces is gestopt" meldingen, geen spontane reboots ... en er staan behoorlijk wat apps op, waarvan er een heel aantal ook regelmatig gebezigd worden.

Daarnaast zijn er natuurlijk voordelen zoals: meer bluetooth functionaliteiten, meer apps om uit te kiezen en nog wat features her en der, die het geheel af maken ... het enige wat er nog bij zou mogen is apps2sd, maar eerlijk gezegd zoveel apps heb je eigenlijk niet nodig, als je heel eerlijk bent, er zijn er altijd een hoop die je erop smijt met het gedacht van dat kan wel eens van pas komen, maar die je uiteindelijk zelden gebruikt ...

Conclusie: de update is een succes. Als het eens goed is mag het ook gezegd worden. Ok, HTC heeft er wel z'n tijd voor genomen en de communicatie daarover was niet altijd wat de gebruikers verwacht hadden, maar uiteindelijk is het wel wat het moet zijn en da's wat mij betreft nog altijd het belangrijkste.
Tot slot nog iets over de melding dat men 2.2 (Froyo) niet meer voor de Hero zal uitbrengen, eerlijk gezegd begrijp ik dat wel ergens en wat mij betreft is dat geen ramp, het toestel is nu zoals het moet zijn en doet wat ik ervan verlang ... over een paar jaar wanneer het z'n beste tijd heeft gehad, zal er dan wel alweer iets anders zijn (ze spreken nu al over de release van Android 3.0), tot die tijd blijft deze smartphone mijn fijne reisgezel.

Gepost in Internet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: htc hero android2.1 |

22-07-10

kindje3

Vandaag was het nog eens tijd voor een echo ... we zijn ondertussen al 24 weken ver.
Onze vaste gyneacoloog had ons voor deze ene keer doorverwezen naar een collega die zich bijkomend gespecialiseerd had in echo's en we waren dan ook onder de indruk van de behendigheid en het detail waarmee de techniek gehanteerd werd. Het belangrijkste nieuws is natuurlijk altijd dat alles ok is. Daarnaast hadden we er eigenlijk een beetje op gerekend dat we eindelijk het geslacht zouden te weten komen (ook al maakt het op zich niet uit, aangezien we van beiden reeds eentje hebben), maar dat feestje ging dus mooi niet door ... hij/zij lag immers niet alleen in stuit maar ook nog eens met de voetjes voor de edele delen, met geen mogelijkheid iets te zien dus ... ach ja, erg is dat natuurlijk niet, zo blijft de spanning er nog wat langer is ... misschien een volgende keer (eind augustus).

Zoals te verwachten was, zou Hanne graag een zusje hebben en Jasper liever een broer, dus willen we ze graag een beetje voorbereiden op de realiteit dat één van beiden de verwachtingen lichtjes zal moeten bijstellen ...

Gepost in Familie & Vrienden, Persoonlijk | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kindje3 zwanger |

14-07-10

Allerhande Stuff ...

Ja, dat komt ervan als ge nog zo weinig blogt ... ondertussen is er al zoveel de revue gepasseerd, dat ik al niet meer weet wat ik hier nu nog ga vermelden of niet ... mmm ... misschien gewoon een klein lijstje opsommen met wat random dingen dan maar (in willekeurige volgorde):

  • De aandachtige surfer (bestaat die?) heeft het allicht al opgemerkt, Skynetblogs is gemigreerd naar een nieuwe omgeving ... ik heb nog niet de hele boel hier gecheckt dus misschien dat sommige dingen het niet meer naar behoren doen, je mag het altijd laten weten. Ik moet de boel hier toch eigenlijk eens opfrissen, misschien is het nu wel de moment, alhoewel ik blog zo weinig ... we zien wel ...
  • Recentelijk Dr. Pepper in mijn draadloos Medion toetsenbord gemorst ... dat was al een crappy keyboard, nu is het helemaal een ramp ... eens uitkijken naar een nieuw deftig model (Logitech).
  • Dank u HTC om eindelijk de Android 2.1 update door de lucht te sturen (OTA) voor mijn Hero, ik ben er helemaal in de wolken van ... eindelijk meer apps om uit te kiezen en het hele ding werkt vlotter en zuigt minder batterij, goedzo, ondanks het lange wachten.
  • Voor zij die het nog niet zouden weten, we zijn zwanger van ons 3e kindje, de ETA werd berekend op 9 november, dus dat komt dichterbij, stilaan tijd om eens allerhande formaliteiten aan te vangen (erkenning, nee we zijn nog altijd niet getrouwd, aanmelden bij kinderbijslagfonds, drukkerij zoeken voor kaartjes, etc ...).
  • Eind augustus gaan we tijdelijk verhuizen (naar Paal) omdat we ons huis grondig willen laten verbouwen, na het bouwverlof terug samenzetten met de architect om de plannen meer in detail uit te werken & de voorbereidingen voor de verhuis zelf (pfff ...).
  • Tegelijk met de verhuis (we moeten dan toch een verhuiskost betalen) meteen ook al onze media overgezet op één dealer, nl. Telenet (DiamondShake+), nu die mannen eindelijk hun volumes een beetje deftig aangepast hebben.
  • Nog 4 weken werken (oké met de verlofperiode - veel klanten en collega's op verlof - is het het natuurlijk wel op een zomerritme) en dan 3 weken verlof (aah / allee verhuis voorbereiden, dus alle zooi inpakken, uiteenhalen, verhuizen en terug ineenvijzen).
  • Daarna stilaan het huis beginnen leeghalen en half afbreken ...

Gepost in Actualiteit, Algemeen, Computers, Internet, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: update |