07-08-10

To Tablet or Not To Tablet ...

Bij het horen/zien/lezen van de allereerste berichten over de iPad, was mijn eerste reactie die van de meeste mensen: "Waar hebt ge dat nu voor nodig?" en "Tablet dingen bestaan toch al 10jaar ofzo, nooit succes gehad". Maar afgaande op de ervaringen van gebruikers van deze gadget, is het een typisch geval van een ding wat je nooit zal missen zolang je het nog nooit gebruikt hebt, maar waar je niet meer zonder wil, eens je het een tijdje gebezigd hebt ...

Nu, ik ben nog niet overtuigd, maar ondertussen kan ik mij wel al een hele reeks scenario's bedenken waarin ik zo'n ding wel zou kunnen smaken, gaande van een surfding voor op 't wc (maar dan met een groter scherm dan een telefoon en toch niet zo onhandig als een netbook) tot een fancy universele afstandsbediening (met touch en kleurenfoto's van de tvgids, geïntegreerd met functies die de Telenet Digicorder bedienen en Twitter links, etc ...) - zoiets zal de tv ervaring pas echt interactief maken (ipv rode knop) en de samensmelting met de social media versterken, enz ... enzoverder, eigenlijk kan je duizend en één dingen bedenken.
Boeken lezen (wat door de meesten als toepassing numero uno wordt aangehaald) zie ik mij nog altijd liever op papier doen, maar eerlijk gezegd, ik zou het eerst eens moeten proberen, alvorens ik een echt oordeel daarover kan vellen. Gazetten en tijdschriften, zie ik wel (zeker als ze een waterdicht tablet uitbrengen voor in 't bad te lezen) en dan een abo op de elektronische Humo graag en dan haal ik met plezier "my plastic friend" boven.

Je zal mij echter niet snel in een fruitwinkel kunnen betrappen, want ik ben veel te content van mijn Android smartphone. Daarenboven moet zo'n gadget naar mijn smaak <300€ kosten, aangezien het (net zoals een telefoon) continu bepoteld wordt, vaak zal vallen en de gezondheid van de batterij maakt dat het ding in essentie weg-werp is (met een delay van een paar jaar). Dat alles zal niet gauw bij onze vrienden van Apple te vinden zijn. Toch fijn, dat ze opnieuw het pad geeffend hebben voor de anderen, die dan meer flexiebel en meer betaalbaar speelgoed voor de geeks onder ons op de markt kunnen gooien ...

Ondertussen zijn er al vele tientallen electronica bedrijven die te pas en te onpas wereldkundig maken dat ze aan één of andere variant aan het werken zijn, op zich goed nieuws, laat ze nu maar voortmaken en zorgen dat er een leuk en strak geprijsd exemplaar tegen de feestdagen onder de kerstboom kan liggen, met mijn naam erop.

Gepost in Computers, Internet, TV & andere media | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ipad tablet android |