21-01-11

U browsed toch ook?

In alle eerlijkheid heb ik mij sinds de overgang naar het nieuwe systeem (volgens mij ongeveer een half jaar geleden ofzo) hier bij de skynetblogs nog niet echt bezig gehouden met het uitzoeken van alle menu's en opties die hierachter schuilgaan. Eigenlijk heb ik de laatste jaren en zeker maanden gewoon niet veel meer geblogd.
Maar toevallig viel mijn lodderig oog op de tab 'Statistieken' toen ik gisteren een blogpost deed ...

En wat viel mij nu op, iets wat de meesten onder u allicht niet sterk kan boeien, maar ik wil het toch graag even onder de aandacht brengen, volgens mij klopt hier iets niet:

 

 

browsers.jpg

 

 

Want wat blijkt? Niemand gebruikt Google Chrome, toch wel de beste en snelste browser die er is, onmogelijk! Dat er velen met Explorer (en soms zelfs die oudere versies) opgescheept zitten, is geen verrassing. Dat een heel pak mensen een paar jaar terug Mozilla Firefox ontdekten en hierop overschakelden ook al niet. Maar niemand zou de stap naar Chrome gemaakt hebben, dat kan niet, hier klopt iets niet. Ik gebruik zelf al meer dan een jaar zo goed als uitsluitend Chrome op mijn desktop en de werk-laptop (op Android liggen de zaken anders) en was vanaf dag 1 of 2 overtuigd. Dus moesten de blogstatistieken toch kloppen, dan raad ik u aan: probeer het en u zal niks anders meer willen.

Trouwens als u nog een goeie e-mail client zoekt, dan raad ik zeker Mozilla Thunderbird aan!

En als anti-virus heb ik al vanalles geprobeerd, maar ik kom steeds (tot grote tevredenheid) terug uit bij AVG free

Zo da's genoeg gratis reclame voor gratis software. 

Gepost in Computers, Internet | Permalink | Commentaren (1) |

20-01-11

Tabletslet

Het zou het nieuwe woord van 2011 kunnen worden ... inderdaad iedereen kent al de obligate iPad, maar we zouden eindelijk om de oren geslagen moeten worden met een pleiade aan alternatieve tabletten dit jaar ...

Als Nerd van het eerste uur (ik was dat al voor mijn pubertijd begonnen was en geloof me, toen was dat niet populair of trendy zoals nu) kon ik natuurlijk niet wachten en heb ik er dus reeds tijdens de kerstvakantie eentje aangeschaft. Niet zoals de kudde of de Applefans een iDinges, maar een echt Android tablet natuurlijk.

Waarom Android hoor ik u denken, wel omdat ik tevreden ben over mijn smartphone en omdat ik 299€ het maximum vind wat je aan zo'n apparaat mag besteden. Het is dus een Archos 101 geworden. 

 

ind101it.jpg

 

Heb je dat nu nodig zo'n tablet en wat doe je daarmee? Zouden vragen kunnen zijn die bij u opkomen.
Wel ik geef het toe, toen ik eerst over de iPad hoorde, dacht ik hetzelfde, dat heeft een mens toch niet nodig. Maar een mens heeft eigenlijk zoveel dingen niet nodig, het kan wel leuk en handig zijn soms. Dus wat doe je er dan mee, het zal verschillen van persoon tot persoon, maar mij leek het leuk om die dingen te kunnen doen, die ik thuis op mijn smartphone doe (uitgezonderd bellen en sms'en) op een ding met een groter scherm.
Kan dat dan niet op een laptop? Ja, maar je wil een licht, compact, batterijvriendelijk, touch screen ding, geen warm groter zwaarder stroomzuipende laptop om snel iets op te zoeken, mails & feeds te lezen, wat nieuwtjes te lezen, wat te twitteren, facebooken, filmpjes te kijken, etc ... en de leukste toepassing is foto's bekijken.
We nemen immers allemaal een ziljoen foto's van onze kinderen, huisdieren, trips, etc ... maar weinigen nemen de tijd om daar fysieke albums van te maken en speciaal naar de bureau trekken om daar wat foto's en filmpjes te gaan kijken is ook niet populair. En dat is allicht het leukste aan zo'n tablet, je moet niet naar een computer gaan, je moet geen laptop torsen en opstarten, je neemt het gewoon vast en doet wat je wil doen, gewoon in de living, de keuken (of op 't wc) in het bijzijn van je huisgenoten (liever niet dat laatste dan). 

En is dat dan iets zo'n Android tablet? Het klopt vandaag draait hier nog 2.2 (Froyo) op en dat is eigenlijk telefoonsoftware, dus inderdaad je hebt wel eens het gevoel dat je op een grote smartphone werkt, maar het gaat best voor veel zaken. Hopelijk zal de ervaring natuurlijk helemaal maximaal worden wanneer later dit jaar Android Honeycomb (3.0) uitkomt. Dit moet dan voor een echte tablet-ervaring zorgen.
Toch ben ik heel blij met m'n aanschaf en hebben we er veel plezier aan, ook hoeft de vrouw nu niet meer voortdurend met smartphone af te pakken in de zetel en kunnen we allebei tegelijk sociaal netwerken. 

Daarnaast moet het gezegd dat wat content betreft er natuurlijk nog wel werk aan de winkel is ... zo moet Telenet nog altijd z'n Android versie van Yelo uitbrengen, zodat we die spannende film kunnen blijven volgen in de frigo of op 't wc. Maar daarnaast denken ook de kranten bv. dat er alleen maar een iPad bestaat en daarenboven zijn die iPad versie van onze Belgische kranten rommel, want gewoon een pdf'ke van het papieren geval en geen aan het medium aangepaste producten die de functionaliteit van het medium ten volle benutten.

Conclusie: leuk speelgoed, aanrader, hopelijk binnenkort nog beter met 3.0 en laat ook de inhoud nu nog op niveau komen en dan lopen we binnenkort allemaal met zo'n ding in huis rond.

 

Gepost in Computers, Internet, TV & andere media | Permalink | Commentaren (0) |

nu ook mobiele versie beschikbaar van deze blog

Ok, misschien niet erg boeiend maar als overtuigd mobiel internetgebruiker vind ik het wel leuk ...
http://dave.skynetblogs.be/apps/m

Gepost in Internet | Permalink | Commentaren (0) |