24-05-11

these are not the androids you are looking for ...

Mijn eerste smartphone (een android jawel) was en is nog steeds mijn HTC Hero ... ondertussen is hij 16 maanden in mijn bezit (en nu behorende tot de medioren onder de smartphones (uit te spreken zoals Jan Becaus)). Ik heb het er al eens eerder over gehad en ja, in den beginne was hij voorzien van de prehistorische android versie 1.6 waar nogal wat kosten aan waren ... het ergste vond ik dat extreme vreten van batterij-juice. Dat ding was niet af en deed niet wat het moest doen. Gelukkig is HTC +/- 5 maand na m'n aanschaf toch nog komen opdraven met een deftige 2.1 versie van het OS. Het was ondertussen al een (in de markt gezien) ouder toestel, dus ook al heeft het lang geduurd, ik vind het nog altijd netjes van HTC dat ze dat in orde gebracht hebben.
En dat was een hele verbetering, sindsdien ben ik best tevreden over m'n Hero, hij doet wat hij moet doen en sinds hij ook nog eens bijkomend voorzien is van een dubbele batterij, heb ik geen problemen meer met tekort aan juice, zelf niet op dagen waarop ik van 4u tot 00u intensief surf, bel, podcast&muziek luister, navigeer, etc...
Maar dat had ik hier allemaal al eens eerder verteld.

Dat ik in de kerstperiode dan ons 2e android device kocht, een Archos 101 tablet, heb ik hier ook al eens uit de doeken gedaan. Eén van de redenen/excuses was dat de vrouw nogal vaak m'n Hero leende in de zetel, waarop ik haar heb kunnen overtuigen dat de aanschaf van zo'n salon android een goed idee is en dat is het ook. Het is een vaste companion in de buurt van onze TV om iets op te zoeken, nieuws & feeds te lezen, foto/video te kijken, wat te twitteren/facebook'en en laten we vooral onze (en die van de oudste zoon) Angry Birds verslaving niet vergeten. Kortom een handige en leuke aanvulling rond de salontafel.

Maar nu komt het ... beide toestellen zijn budget-modellen, geen topmodellen. De reden waarom ik die keuze maakte, is vooral omdat die dingen serieus afzien en sneller verouderen dan yoghurt (okee, da's overdreven, maar toch, je weet nu al dat je over +/- 2 jaar een nieuwe veel betere variant wil hebben). En om het dubbele bedrag uit te geven aan een toestel wat evengoed over 2 jaar een stuk antiek is geworden ... ja, daar heb ik het moeilijk mee.
Enfin, da's een persoonlijke keuze, u doet zelf wat u wil. Anderen kopen het laatste nieuwe topmodel en verkopen dat na 6 maanden om zo weinig mogelijk geld te verliezen en toch altijd het laatste nieuwe te hebben, da's ook een optie bijvoorbeeld. Enfin, ik heb nog altijd geen spijt van die keuzes.

En toch is er altijd nog wel iets wat je nog wil veranderen. Zo ging het ook met de Hero. Het stoorde me dat ik maar beperkte ruimte had voor apps. En ja, ik had al veel eerder van link2sd gehoord, maar daar heb je root access voor nodig en daar was ik een beetje bang van, ik had ook geen zin om mijn garantie in gevaar te brengen, dus ja, ik had daarmee leren leven. Apps een keertje proberen en alleen degene die ik echt gebruik houden, meer mobiele sites ipv apps gebruiken, enz ... Nu met het ouder worden van mijn toestel, begon ik dat argument van die garantie toch een beetje flauw te vinden en HTC zal waarschijnlijk ook niet snel meer firmware updates uitbrengen voor dit toestel. Daarenboven las ik op 't internet dat het toch allemaal nogal simpel en vlot verliep, het rooten van zo'n HTC Hero ... welaan dan  ...

En ja hoor, ik had het al veel eerder moeten doen. Gewoon de Universal Androot gebruikt, nadien met de ClockworkMod ROM Manager een extra partitie om m'n SD kaart aangemaakt, link2sd erop en hoppa ... sindsdien installeer ik apps zoveel ik maar wil (bij wijze van spreken ... er is 512Mb bijgekomen, maar da's meer dan voldoende voor mij), ik heb altijd nog plaats over.
En mijn Hero is weer mijn beste vriend.
Ondertussen is de vrouw ook verjaart en hebben we dan maar een 3e android telg in huis gehaald (als je eens een smartphone hebt vastgehad, is zo'n stuk Nokia zeep toch niet meer dat). Het is een HTC Desire geworden. Weeral niet het laatste nieuwe, maar gewoon een degelijk en momenteel aantrekkelijk geprijsd toestel (wegens opvolgers in de markt) en ja, da's nog mooier en sneller, maar m'n Hero zal mij toch nog een hele tijd mogen vergezellen, als het 'm gegund is (bij leven en welzijn, zou de Jos zeggen).

Afijn, tot slot nog een oproep ... mijn Archos is nog wat jong om z'n garantie op te offeren, maar ook daar zou het gebruik van den Root (en vooral link2sd, evenals toegang tot de kloksnelheid) handig van pas komen ... probleem is dat ik daar nog maar één behoorlijk drastische methode ben tegengekomen om te rooten op de meest recente firmware versie en dat Archos nog regelmatig ROM updates uitbrengt (waardoor je wel eens terug naar af wordt gestuurd) ... maw een lichte simpele methode om ook dat toestel van rootaccess te voorzien is meer dan welkom.

U root toch ook?!

Gepost in Android | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voer sleutelwoorden in |