21-01-11

U browsed toch ook?

In alle eerlijkheid heb ik mij sinds de overgang naar het nieuwe systeem (volgens mij ongeveer een half jaar geleden ofzo) hier bij de skynetblogs nog niet echt bezig gehouden met het uitzoeken van alle menu's en opties die hierachter schuilgaan. Eigenlijk heb ik de laatste jaren en zeker maanden gewoon niet veel meer geblogd.
Maar toevallig viel mijn lodderig oog op de tab 'Statistieken' toen ik gisteren een blogpost deed ...

En wat viel mij nu op, iets wat de meesten onder u allicht niet sterk kan boeien, maar ik wil het toch graag even onder de aandacht brengen, volgens mij klopt hier iets niet:

 

 

browsers.jpg

 

 

Want wat blijkt? Niemand gebruikt Google Chrome, toch wel de beste en snelste browser die er is, onmogelijk! Dat er velen met Explorer (en soms zelfs die oudere versies) opgescheept zitten, is geen verrassing. Dat een heel pak mensen een paar jaar terug Mozilla Firefox ontdekten en hierop overschakelden ook al niet. Maar niemand zou de stap naar Chrome gemaakt hebben, dat kan niet, hier klopt iets niet. Ik gebruik zelf al meer dan een jaar zo goed als uitsluitend Chrome op mijn desktop en de werk-laptop (op Android liggen de zaken anders) en was vanaf dag 1 of 2 overtuigd. Dus moesten de blogstatistieken toch kloppen, dan raad ik u aan: probeer het en u zal niks anders meer willen.

Trouwens als u nog een goeie e-mail client zoekt, dan raad ik zeker Mozilla Thunderbird aan!

En als anti-virus heb ik al vanalles geprobeerd, maar ik kom steeds (tot grote tevredenheid) terug uit bij AVG free

Zo da's genoeg gratis reclame voor gratis software. 

Gepost in Computers, Internet | Permalink | Commentaren (1) |

20-01-11

Tabletslet

Het zou het nieuwe woord van 2011 kunnen worden ... inderdaad iedereen kent al de obligate iPad, maar we zouden eindelijk om de oren geslagen moeten worden met een pleiade aan alternatieve tabletten dit jaar ...

Als Nerd van het eerste uur (ik was dat al voor mijn pubertijd begonnen was en geloof me, toen was dat niet populair of trendy zoals nu) kon ik natuurlijk niet wachten en heb ik er dus reeds tijdens de kerstvakantie eentje aangeschaft. Niet zoals de kudde of de Applefans een iDinges, maar een echt Android tablet natuurlijk.

Waarom Android hoor ik u denken, wel omdat ik tevreden ben over mijn smartphone en omdat ik 299€ het maximum vind wat je aan zo'n apparaat mag besteden. Het is dus een Archos 101 geworden. 

 

ind101it.jpg

 

Heb je dat nu nodig zo'n tablet en wat doe je daarmee? Zouden vragen kunnen zijn die bij u opkomen.
Wel ik geef het toe, toen ik eerst over de iPad hoorde, dacht ik hetzelfde, dat heeft een mens toch niet nodig. Maar een mens heeft eigenlijk zoveel dingen niet nodig, het kan wel leuk en handig zijn soms. Dus wat doe je er dan mee, het zal verschillen van persoon tot persoon, maar mij leek het leuk om die dingen te kunnen doen, die ik thuis op mijn smartphone doe (uitgezonderd bellen en sms'en) op een ding met een groter scherm.
Kan dat dan niet op een laptop? Ja, maar je wil een licht, compact, batterijvriendelijk, touch screen ding, geen warm groter zwaarder stroomzuipende laptop om snel iets op te zoeken, mails & feeds te lezen, wat nieuwtjes te lezen, wat te twitteren, facebooken, filmpjes te kijken, etc ... en de leukste toepassing is foto's bekijken.
We nemen immers allemaal een ziljoen foto's van onze kinderen, huisdieren, trips, etc ... maar weinigen nemen de tijd om daar fysieke albums van te maken en speciaal naar de bureau trekken om daar wat foto's en filmpjes te gaan kijken is ook niet populair. En dat is allicht het leukste aan zo'n tablet, je moet niet naar een computer gaan, je moet geen laptop torsen en opstarten, je neemt het gewoon vast en doet wat je wil doen, gewoon in de living, de keuken (of op 't wc) in het bijzijn van je huisgenoten (liever niet dat laatste dan). 

En is dat dan iets zo'n Android tablet? Het klopt vandaag draait hier nog 2.2 (Froyo) op en dat is eigenlijk telefoonsoftware, dus inderdaad je hebt wel eens het gevoel dat je op een grote smartphone werkt, maar het gaat best voor veel zaken. Hopelijk zal de ervaring natuurlijk helemaal maximaal worden wanneer later dit jaar Android Honeycomb (3.0) uitkomt. Dit moet dan voor een echte tablet-ervaring zorgen.
Toch ben ik heel blij met m'n aanschaf en hebben we er veel plezier aan, ook hoeft de vrouw nu niet meer voortdurend met smartphone af te pakken in de zetel en kunnen we allebei tegelijk sociaal netwerken. 

Daarnaast moet het gezegd dat wat content betreft er natuurlijk nog wel werk aan de winkel is ... zo moet Telenet nog altijd z'n Android versie van Yelo uitbrengen, zodat we die spannende film kunnen blijven volgen in de frigo of op 't wc. Maar daarnaast denken ook de kranten bv. dat er alleen maar een iPad bestaat en daarenboven zijn die iPad versie van onze Belgische kranten rommel, want gewoon een pdf'ke van het papieren geval en geen aan het medium aangepaste producten die de functionaliteit van het medium ten volle benutten.

Conclusie: leuk speelgoed, aanrader, hopelijk binnenkort nog beter met 3.0 en laat ook de inhoud nu nog op niveau komen en dan lopen we binnenkort allemaal met zo'n ding in huis rond.

 

Gepost in Computers, Internet, TV & andere media | Permalink | Commentaren (0) |

07-08-10

To Tablet or Not To Tablet ...

Bij het horen/zien/lezen van de allereerste berichten over de iPad, was mijn eerste reactie die van de meeste mensen: "Waar hebt ge dat nu voor nodig?" en "Tablet dingen bestaan toch al 10jaar ofzo, nooit succes gehad". Maar afgaande op de ervaringen van gebruikers van deze gadget, is het een typisch geval van een ding wat je nooit zal missen zolang je het nog nooit gebruikt hebt, maar waar je niet meer zonder wil, eens je het een tijdje gebezigd hebt ...

Nu, ik ben nog niet overtuigd, maar ondertussen kan ik mij wel al een hele reeks scenario's bedenken waarin ik zo'n ding wel zou kunnen smaken, gaande van een surfding voor op 't wc (maar dan met een groter scherm dan een telefoon en toch niet zo onhandig als een netbook) tot een fancy universele afstandsbediening (met touch en kleurenfoto's van de tvgids, geïntegreerd met functies die de Telenet Digicorder bedienen en Twitter links, etc ...) - zoiets zal de tv ervaring pas echt interactief maken (ipv rode knop) en de samensmelting met de social media versterken, enz ... enzoverder, eigenlijk kan je duizend en één dingen bedenken.
Boeken lezen (wat door de meesten als toepassing numero uno wordt aangehaald) zie ik mij nog altijd liever op papier doen, maar eerlijk gezegd, ik zou het eerst eens moeten proberen, alvorens ik een echt oordeel daarover kan vellen. Gazetten en tijdschriften, zie ik wel (zeker als ze een waterdicht tablet uitbrengen voor in 't bad te lezen) en dan een abo op de elektronische Humo graag en dan haal ik met plezier "my plastic friend" boven.

Je zal mij echter niet snel in een fruitwinkel kunnen betrappen, want ik ben veel te content van mijn Android smartphone. Daarenboven moet zo'n gadget naar mijn smaak <300€ kosten, aangezien het (net zoals een telefoon) continu bepoteld wordt, vaak zal vallen en de gezondheid van de batterij maakt dat het ding in essentie weg-werp is (met een delay van een paar jaar). Dat alles zal niet gauw bij onze vrienden van Apple te vinden zijn. Toch fijn, dat ze opnieuw het pad geeffend hebben voor de anderen, die dan meer flexiebel en meer betaalbaar speelgoed voor de geeks onder ons op de markt kunnen gooien ...

Ondertussen zijn er al vele tientallen electronica bedrijven die te pas en te onpas wereldkundig maken dat ze aan één of andere variant aan het werken zijn, op zich goed nieuws, laat ze nu maar voortmaken en zorgen dat er een leuk en strak geprijsd exemplaar tegen de feestdagen onder de kerstboom kan liggen, met mijn naam erop.

Gepost in Computers, Internet, TV & andere media | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ipad tablet android |

14-07-10

Allerhande Stuff ...

Ja, dat komt ervan als ge nog zo weinig blogt ... ondertussen is er al zoveel de revue gepasseerd, dat ik al niet meer weet wat ik hier nu nog ga vermelden of niet ... mmm ... misschien gewoon een klein lijstje opsommen met wat random dingen dan maar (in willekeurige volgorde):

  • De aandachtige surfer (bestaat die?) heeft het allicht al opgemerkt, Skynetblogs is gemigreerd naar een nieuwe omgeving ... ik heb nog niet de hele boel hier gecheckt dus misschien dat sommige dingen het niet meer naar behoren doen, je mag het altijd laten weten. Ik moet de boel hier toch eigenlijk eens opfrissen, misschien is het nu wel de moment, alhoewel ik blog zo weinig ... we zien wel ...
  • Recentelijk Dr. Pepper in mijn draadloos Medion toetsenbord gemorst ... dat was al een crappy keyboard, nu is het helemaal een ramp ... eens uitkijken naar een nieuw deftig model (Logitech).
  • Dank u HTC om eindelijk de Android 2.1 update door de lucht te sturen (OTA) voor mijn Hero, ik ben er helemaal in de wolken van ... eindelijk meer apps om uit te kiezen en het hele ding werkt vlotter en zuigt minder batterij, goedzo, ondanks het lange wachten.
  • Voor zij die het nog niet zouden weten, we zijn zwanger van ons 3e kindje, de ETA werd berekend op 9 november, dus dat komt dichterbij, stilaan tijd om eens allerhande formaliteiten aan te vangen (erkenning, nee we zijn nog altijd niet getrouwd, aanmelden bij kinderbijslagfonds, drukkerij zoeken voor kaartjes, etc ...).
  • Eind augustus gaan we tijdelijk verhuizen (naar Paal) omdat we ons huis grondig willen laten verbouwen, na het bouwverlof terug samenzetten met de architect om de plannen meer in detail uit te werken & de voorbereidingen voor de verhuis zelf (pfff ...).
  • Tegelijk met de verhuis (we moeten dan toch een verhuiskost betalen) meteen ook al onze media overgezet op één dealer, nl. Telenet (DiamondShake+), nu die mannen eindelijk hun volumes een beetje deftig aangepast hebben.
  • Nog 4 weken werken (oké met de verlofperiode - veel klanten en collega's op verlof - is het het natuurlijk wel op een zomerritme) en dan 3 weken verlof (aah / allee verhuis voorbereiden, dus alle zooi inpakken, uiteenhalen, verhuizen en terug ineenvijzen).
  • Daarna stilaan het huis beginnen leeghalen en half afbreken ...

Gepost in Actualiteit, Algemeen, Computers, Internet, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: update |

04-01-10

Solden

Tja, moet een mens persé dingen in Solden kopen, mijn antwoord is nee. Aan de andere kant nodigen dingen in solden uit tot kopen, toch wel. Nu ben ik zelf allesbehalve mode of kleding gericht, dus wat dat betreft ben ik louter functioneel ingesteld. Aan de andere kant kunnen allerhande electronica mij wel altijd bekoren ...

En ja, ik kon best leven met alleen maar een zwart/wit HP multifunctional laserprinter/scanner/copier/fax die mij beroepsmatig ter beschikking wordt gesteld en voor de occasionale foto, wanneer het er niet genoeg waren om ze te laten afdrukken buitenshuis, had ik nog altijd het kleine Canon fotoprintertje (wat destijds gratis bij mijn EOS 350D zat). Maar toch had ik al wel langer het idee dat een A4 kleurenprinter als aanvulling toch welkom zou zijn voor het thuisgebruik, wat voornamelijk al eens een foto of kleurenprent (en in mindere mate tekst) is, alleen was dat nooit dringend genoeg om tot een aankoop over te gaan.

En toen zag ik de HP Color LaserJet CP1217 in solden staan en ja, ik weet het die toners zijn niet goedkoop dus per print komt dat duurder uit dan inktjet, maar ik heb op zolder nog een reeks verstopte inktjets liggen (u mag ze hebben) en ik ben nog nooit tevreden geweest van een inktjet printer. Ik print privé namelijk bijzonder weinig op maandbasis, dus die dingen drogen altijd uit en nee, niet alleen de patronen maar ook de inktkoppen en als je dan de prijs per jaar uitrekent is inktjet niet meer zo voordelig (voor mij). Toegegeven de betere inktjetprinters produceren foto's met veel diepere en rijkere kleuren dan wat vandaag mogelijk is met kleurenlaser, maar ten eerste kosten die printers ook meer (mijn HP kleurenlaser kost maar 100€, solden weet u wel), dus een prijscategorie waar de inktjets ook niet tot de top behoren en we moeten wel appelen met appelen vergelijken natuurlijk (en aangezien ik niet veel print, zou meer uitgeven ook niet echt gerechtvaardigd zijn) en ten tweede ik heb zelden zin om speciaal papier boven te halen, dus dat van die top foto kwaliteit vind ik ook maar een half argument, als ik echte fotokwaliteit wil, zal ik het wel professioneel laten afdrukken als een echte foto.
Nee, ik wil gewoon af en toe, dus ook nog wanneer mijn toners al 4 of 5 jaar oud zijn op gewoon papier iets degelijk kunnen afdrukken in kleur. En dan lijkt die kleurenlaser mij zo slecht nog niet.

En dus hebben we ons maar laten verleiden, een bakbeest van een machien dat wel (tja je moet die 4 toners ergens kwijt natuurlijk), maar wat eruit komt mag best gezien worden. Voor de rest (de betrouwbaarheid) is het afwachten natuurlijk, maar veel slechter dan mijn vroegere ervaringen met inktjets is bijna niet mogelijk ...

Gepost in Computers | Permalink | Commentaren (0) | Tags: color laser hp solden |

30-12-09

Nokia Ovi(latie)

Op mijn werk-laptop gebruik ik de fijne Nokia suite die bluetooth-gewijs contacten en afspraken uitwisselt tussen mijn Nokia GSM & Lotus Notes (ja, ik weet het, de vreselijkste software ooit, maar feit is nu eenmaal dat meer business gebruikers dit mail vehikel moeten aanwenden dan andere leukere en mooiere concurrenten zoals Outlook). Enfin dat werkt allemaal en een mens wordt zoiets ook wel gewoon; voor vele onhebbelijkheden vind je na een tijdje zoeken ook wel work-arounds, trouwens wat dat betreft als iemand mij een tip kan geven hoe je van die vervelende gewoonte van Notes af kan geraken om de Sent items als een 'soort view' te zien doorheen de hele mail-db, dat zou ik nog wel kunnen gebruiken (ik haat dat namelijk), het verdubbelt de tijd die ik nodig heb om die Sent Items te archiveren, enfin soit, naast de kwestie hier ...

Ik werd door de Nokia Suite aldus attent gemaakt op het feit dat Nokia een nieuw programma klaar had liggen om mij te verbinden met mijn GSM vanop mijn PC ... Ovi heet het ding, ik installeer nogal snel nieuwe dingen, dus allee hop ... Al goed dat die de ouwe getrouwe Suite niet verwijderde, want jawel, die Ovi gaat meer in de richting van iTunes en is dus allesbehalve business georienteerd en dus u raadt het al ... geen Lotus Notes ondersteuning meer, ok ding er terug afgezwierd en terug naar de goeie ouwe Suite. Soms is nieuw niet beter.

Gepost in Computers | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nokia suite ovi lotus notes |

26-10-09

Mio Moov 370 GPS

Een dik half jaar geleden had mijn ouwe Mio het na vele jaren dienst finaal begeven ... Bij de vervanging heb ik mij toen nog bijna een ongeluk getwijfeld tussen opnieuw een Mio of toch maar een Garmin. En helaas heb ik (waarschijnlijk uit sentiment) mij laten verleiden tot een verse Mio, wat achteraf gezien geen geweldige keuze is gebleken ...

Het goeie nieuws is dat ik ondertussen al 3 maanden een ingebouwde GPS heb in mijn Galaxy, waar ik zeer tevreden over ben. Maw de losse Mio GPS is vnl. te gebruiken bij Fly&Drive en in de 2e wagen. Het minder goede nieuws kwam een week geleden toen de vrouw kwaad naar mij belde dat ze midden in Brussel stond en dienen brol niet meer werkte (fatal application error etc ...), haar initiële vermoeden dat ik er waarschijnlijk weeral aan had zitten prutsen was (voor ne keer) onjuist. Een kleine Google naar de foutboodschap toont een waslijst van identieke klachten bij andere gebruikers, maw aan gekend probleem.
Nu ja, de remedie is simpel: bel gratis nummer, u ontvangt UPS retour sticker, meldt ophaling bij UPS, steek ding in doos met sticker erop en inderdaad een weekje later krijg je het terug met de melding dat ze het moederbord succesvol vervangen hebben en dat je opnieuw van een volledige garantieperiode kan genieten. Dus al bij al een 10/10 voor service, dat wel, alleen spijtig dat het überhaupt nodig was en vooral zo snel al (een half jaar!!!).

Afijn, als ik er nog ooit ene moet kopen, neig ik nu des te meer naar Garmin ... een gewaarschuwd etc ...

Gepost in Computers | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gps |

14-02-09

Avira AntiVir

avira
Ik was al een hele tijd een tevreden gebruiker van AVG free, maar de laatste tijd gebeurde het toch een paar keer dat er iets langs glipte ... zo ook vandaag toen Vista mij kwam vertellen dat mijn antivirus niet meer actief was, terwijl er volgens AVG niets aan de hand was ...
Dan maar eens gaan surfen naar alternatieven, bij voorkeur gratis en volgens de reviews zijn Avira Antivir, Avast! en AVG de besten (vaak beter dan de bekende betalende oplossingen zoals Norton of McAfee) ... en de winnaar van een aantal vergelijkende tests zou Avira zijn (vooral ook qua snelheid waarmee de signatures voorzien worden van de laatste nieuwe virussen) ... dus dan maar meteen AVG eraf gezwierd en de paraplu erop gezet, een update en een scan later zijn er een 4-tal infecties waaronder een worm verwijderd. Toch wel belangrijk aangezien ik (net zoals bijna iedereen bijna tegenwoordig) ook aan Netbanking ed doe ...
En nu zien hoe deze presteert in het gebruik ...

Gepost in Computers | Permalink | Commentaren (1) | Tags: antivirus |