21-01-11

U browsed toch ook?

In alle eerlijkheid heb ik mij sinds de overgang naar het nieuwe systeem (volgens mij ongeveer een half jaar geleden ofzo) hier bij de skynetblogs nog niet echt bezig gehouden met het uitzoeken van alle menu's en opties die hierachter schuilgaan. Eigenlijk heb ik de laatste jaren en zeker maanden gewoon niet veel meer geblogd.
Maar toevallig viel mijn lodderig oog op de tab 'Statistieken' toen ik gisteren een blogpost deed ...

En wat viel mij nu op, iets wat de meesten onder u allicht niet sterk kan boeien, maar ik wil het toch graag even onder de aandacht brengen, volgens mij klopt hier iets niet:

 

 

browsers.jpg

 

 

Want wat blijkt? Niemand gebruikt Google Chrome, toch wel de beste en snelste browser die er is, onmogelijk! Dat er velen met Explorer (en soms zelfs die oudere versies) opgescheept zitten, is geen verrassing. Dat een heel pak mensen een paar jaar terug Mozilla Firefox ontdekten en hierop overschakelden ook al niet. Maar niemand zou de stap naar Chrome gemaakt hebben, dat kan niet, hier klopt iets niet. Ik gebruik zelf al meer dan een jaar zo goed als uitsluitend Chrome op mijn desktop en de werk-laptop (op Android liggen de zaken anders) en was vanaf dag 1 of 2 overtuigd. Dus moesten de blogstatistieken toch kloppen, dan raad ik u aan: probeer het en u zal niks anders meer willen.

Trouwens als u nog een goeie e-mail client zoekt, dan raad ik zeker Mozilla Thunderbird aan!

En als anti-virus heb ik al vanalles geprobeerd, maar ik kom steeds (tot grote tevredenheid) terug uit bij AVG free

Zo da's genoeg gratis reclame voor gratis software. 

Gepost in Computers, Internet | Permalink | Commentaren (1) |

20-01-11

Tabletslet

Het zou het nieuwe woord van 2011 kunnen worden ... inderdaad iedereen kent al de obligate iPad, maar we zouden eindelijk om de oren geslagen moeten worden met een pleiade aan alternatieve tabletten dit jaar ...

Als Nerd van het eerste uur (ik was dat al voor mijn pubertijd begonnen was en geloof me, toen was dat niet populair of trendy zoals nu) kon ik natuurlijk niet wachten en heb ik er dus reeds tijdens de kerstvakantie eentje aangeschaft. Niet zoals de kudde of de Applefans een iDinges, maar een echt Android tablet natuurlijk.

Waarom Android hoor ik u denken, wel omdat ik tevreden ben over mijn smartphone en omdat ik 299€ het maximum vind wat je aan zo'n apparaat mag besteden. Het is dus een Archos 101 geworden. 

 

ind101it.jpg

 

Heb je dat nu nodig zo'n tablet en wat doe je daarmee? Zouden vragen kunnen zijn die bij u opkomen.
Wel ik geef het toe, toen ik eerst over de iPad hoorde, dacht ik hetzelfde, dat heeft een mens toch niet nodig. Maar een mens heeft eigenlijk zoveel dingen niet nodig, het kan wel leuk en handig zijn soms. Dus wat doe je er dan mee, het zal verschillen van persoon tot persoon, maar mij leek het leuk om die dingen te kunnen doen, die ik thuis op mijn smartphone doe (uitgezonderd bellen en sms'en) op een ding met een groter scherm.
Kan dat dan niet op een laptop? Ja, maar je wil een licht, compact, batterijvriendelijk, touch screen ding, geen warm groter zwaarder stroomzuipende laptop om snel iets op te zoeken, mails & feeds te lezen, wat nieuwtjes te lezen, wat te twitteren, facebooken, filmpjes te kijken, etc ... en de leukste toepassing is foto's bekijken.
We nemen immers allemaal een ziljoen foto's van onze kinderen, huisdieren, trips, etc ... maar weinigen nemen de tijd om daar fysieke albums van te maken en speciaal naar de bureau trekken om daar wat foto's en filmpjes te gaan kijken is ook niet populair. En dat is allicht het leukste aan zo'n tablet, je moet niet naar een computer gaan, je moet geen laptop torsen en opstarten, je neemt het gewoon vast en doet wat je wil doen, gewoon in de living, de keuken (of op 't wc) in het bijzijn van je huisgenoten (liever niet dat laatste dan). 

En is dat dan iets zo'n Android tablet? Het klopt vandaag draait hier nog 2.2 (Froyo) op en dat is eigenlijk telefoonsoftware, dus inderdaad je hebt wel eens het gevoel dat je op een grote smartphone werkt, maar het gaat best voor veel zaken. Hopelijk zal de ervaring natuurlijk helemaal maximaal worden wanneer later dit jaar Android Honeycomb (3.0) uitkomt. Dit moet dan voor een echte tablet-ervaring zorgen.
Toch ben ik heel blij met m'n aanschaf en hebben we er veel plezier aan, ook hoeft de vrouw nu niet meer voortdurend met smartphone af te pakken in de zetel en kunnen we allebei tegelijk sociaal netwerken. 

Daarnaast moet het gezegd dat wat content betreft er natuurlijk nog wel werk aan de winkel is ... zo moet Telenet nog altijd z'n Android versie van Yelo uitbrengen, zodat we die spannende film kunnen blijven volgen in de frigo of op 't wc. Maar daarnaast denken ook de kranten bv. dat er alleen maar een iPad bestaat en daarenboven zijn die iPad versie van onze Belgische kranten rommel, want gewoon een pdf'ke van het papieren geval en geen aan het medium aangepaste producten die de functionaliteit van het medium ten volle benutten.

Conclusie: leuk speelgoed, aanrader, hopelijk binnenkort nog beter met 3.0 en laat ook de inhoud nu nog op niveau komen en dan lopen we binnenkort allemaal met zo'n ding in huis rond.

 

Gepost in Computers, Internet, TV & andere media | Permalink | Commentaren (0) |

nu ook mobiele versie beschikbaar van deze blog

Ok, misschien niet erg boeiend maar als overtuigd mobiel internetgebruiker vind ik het wel leuk ...
http://dave.skynetblogs.be/apps/m

Gepost in Internet | Permalink | Commentaren (0) |

07-08-10

To Tablet or Not To Tablet ...

Bij het horen/zien/lezen van de allereerste berichten over de iPad, was mijn eerste reactie die van de meeste mensen: "Waar hebt ge dat nu voor nodig?" en "Tablet dingen bestaan toch al 10jaar ofzo, nooit succes gehad". Maar afgaande op de ervaringen van gebruikers van deze gadget, is het een typisch geval van een ding wat je nooit zal missen zolang je het nog nooit gebruikt hebt, maar waar je niet meer zonder wil, eens je het een tijdje gebezigd hebt ...

Nu, ik ben nog niet overtuigd, maar ondertussen kan ik mij wel al een hele reeks scenario's bedenken waarin ik zo'n ding wel zou kunnen smaken, gaande van een surfding voor op 't wc (maar dan met een groter scherm dan een telefoon en toch niet zo onhandig als een netbook) tot een fancy universele afstandsbediening (met touch en kleurenfoto's van de tvgids, geïntegreerd met functies die de Telenet Digicorder bedienen en Twitter links, etc ...) - zoiets zal de tv ervaring pas echt interactief maken (ipv rode knop) en de samensmelting met de social media versterken, enz ... enzoverder, eigenlijk kan je duizend en één dingen bedenken.
Boeken lezen (wat door de meesten als toepassing numero uno wordt aangehaald) zie ik mij nog altijd liever op papier doen, maar eerlijk gezegd, ik zou het eerst eens moeten proberen, alvorens ik een echt oordeel daarover kan vellen. Gazetten en tijdschriften, zie ik wel (zeker als ze een waterdicht tablet uitbrengen voor in 't bad te lezen) en dan een abo op de elektronische Humo graag en dan haal ik met plezier "my plastic friend" boven.

Je zal mij echter niet snel in een fruitwinkel kunnen betrappen, want ik ben veel te content van mijn Android smartphone. Daarenboven moet zo'n gadget naar mijn smaak <300€ kosten, aangezien het (net zoals een telefoon) continu bepoteld wordt, vaak zal vallen en de gezondheid van de batterij maakt dat het ding in essentie weg-werp is (met een delay van een paar jaar). Dat alles zal niet gauw bij onze vrienden van Apple te vinden zijn. Toch fijn, dat ze opnieuw het pad geeffend hebben voor de anderen, die dan meer flexiebel en meer betaalbaar speelgoed voor de geeks onder ons op de markt kunnen gooien ...

Ondertussen zijn er al vele tientallen electronica bedrijven die te pas en te onpas wereldkundig maken dat ze aan één of andere variant aan het werken zijn, op zich goed nieuws, laat ze nu maar voortmaken en zorgen dat er een leuk en strak geprijsd exemplaar tegen de feestdagen onder de kerstboom kan liggen, met mijn naam erop.

Gepost in Computers, Internet, TV & andere media | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ipad tablet android |

23-07-10

HTC Hero upgrade to Android 2.1

Van zodra de langverwachte upgrade er eindelijk was, kriebelde het om er iets over te schrijven, natuurlijk is het pas zinnig een mening te geven wanneer je ook een tijd de kans hebt gehad om ervaringen op te doen en da's ondertussen ruimschoots gebeurd.

In één zin: deze upgrade maakt van de Hero het toestel wat het altijd al had moeten zijn. Inderdaad ik was nooit ontevreden met m'n aankoop (en zou het weer opnieuw doen indien ik terug kon gaan in de tijd), maar er was ruimte voor verbetering.

De belangrijkste vooruitgang wat mij betreft is de tijd die je kan overbruggen tussen het herladen van de batterij ... laat ik het zo zeggen bij medium zwaar gebruik (dit wil zeggen er wordt regelmatig gesurfd, getwitterd, gegmaild, etc ..., zowel over edge als wifi, daarnaast af en toe muziek beluisteren en jawel ook bellen, incl. bluetooth (voor in de auto) en dit alles met een frequentie waarbij het ding nooit veel langer dan een uur onberoerd blijft gedurende 16 van de 24 uur), had ik bij de originele (1.5) ROM een dagelijkse (in de praktijk tijdens de nacht) herlading nodig of ik haalde de volgende nacht niet zonder de batterij volledig dood te laten gaan.
En nu met de nieuwe (2.1) ROM, heb ik bij hetzelfde soort gebruik na 48h los te zijn van elk stopcontact nog steeds meer dan 1/3 batterij-lading over ... een wereld van verschil!

Tweede belangrijkste verbetering: stabiliteit. Bij de oude ROM (ok, ik geef het toe, in het begin installeerde ik zowat alle apps die ik tegenkwam en dat hielp mogelijk ook niet) liep het na een tijdje allemaal niet meer zo stabiel, het geheugen liep veel te snel vol (ondanks appkillers) en buggy apps deden de rest ... een reset om de paar dagen was aangewezen om de performantie optimaal te houden (als hij zichzelf al niet eens rebootte). Heb van miserie zelfs één keer een factory reset gedaan en dat hielp ook wel wat, maar perfect werd het nooit ...
Bij deze nieuwste versie is mijn laatste reset (power off/on) al 10 dagen geleden en er is geen enkele reden om 'm af te zetten, hij draait nog altijd perfect, zonder enige traagheid, met voldoende vrij geheugen, er zijn geen "dit proces is gestopt" meldingen, geen spontane reboots ... en er staan behoorlijk wat apps op, waarvan er een heel aantal ook regelmatig gebezigd worden.

Daarnaast zijn er natuurlijk voordelen zoals: meer bluetooth functionaliteiten, meer apps om uit te kiezen en nog wat features her en der, die het geheel af maken ... het enige wat er nog bij zou mogen is apps2sd, maar eerlijk gezegd zoveel apps heb je eigenlijk niet nodig, als je heel eerlijk bent, er zijn er altijd een hoop die je erop smijt met het gedacht van dat kan wel eens van pas komen, maar die je uiteindelijk zelden gebruikt ...

Conclusie: de update is een succes. Als het eens goed is mag het ook gezegd worden. Ok, HTC heeft er wel z'n tijd voor genomen en de communicatie daarover was niet altijd wat de gebruikers verwacht hadden, maar uiteindelijk is het wel wat het moet zijn en da's wat mij betreft nog altijd het belangrijkste.
Tot slot nog iets over de melding dat men 2.2 (Froyo) niet meer voor de Hero zal uitbrengen, eerlijk gezegd begrijp ik dat wel ergens en wat mij betreft is dat geen ramp, het toestel is nu zoals het moet zijn en doet wat ik ervan verlang ... over een paar jaar wanneer het z'n beste tijd heeft gehad, zal er dan wel alweer iets anders zijn (ze spreken nu al over de release van Android 3.0), tot die tijd blijft deze smartphone mijn fijne reisgezel.

Gepost in Internet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: htc hero android2.1 |

14-07-10

Allerhande Stuff ...

Ja, dat komt ervan als ge nog zo weinig blogt ... ondertussen is er al zoveel de revue gepasseerd, dat ik al niet meer weet wat ik hier nu nog ga vermelden of niet ... mmm ... misschien gewoon een klein lijstje opsommen met wat random dingen dan maar (in willekeurige volgorde):

 • De aandachtige surfer (bestaat die?) heeft het allicht al opgemerkt, Skynetblogs is gemigreerd naar een nieuwe omgeving ... ik heb nog niet de hele boel hier gecheckt dus misschien dat sommige dingen het niet meer naar behoren doen, je mag het altijd laten weten. Ik moet de boel hier toch eigenlijk eens opfrissen, misschien is het nu wel de moment, alhoewel ik blog zo weinig ... we zien wel ...
 • Recentelijk Dr. Pepper in mijn draadloos Medion toetsenbord gemorst ... dat was al een crappy keyboard, nu is het helemaal een ramp ... eens uitkijken naar een nieuw deftig model (Logitech).
 • Dank u HTC om eindelijk de Android 2.1 update door de lucht te sturen (OTA) voor mijn Hero, ik ben er helemaal in de wolken van ... eindelijk meer apps om uit te kiezen en het hele ding werkt vlotter en zuigt minder batterij, goedzo, ondanks het lange wachten.
 • Voor zij die het nog niet zouden weten, we zijn zwanger van ons 3e kindje, de ETA werd berekend op 9 november, dus dat komt dichterbij, stilaan tijd om eens allerhande formaliteiten aan te vangen (erkenning, nee we zijn nog altijd niet getrouwd, aanmelden bij kinderbijslagfonds, drukkerij zoeken voor kaartjes, etc ...).
 • Eind augustus gaan we tijdelijk verhuizen (naar Paal) omdat we ons huis grondig willen laten verbouwen, na het bouwverlof terug samenzetten met de architect om de plannen meer in detail uit te werken & de voorbereidingen voor de verhuis zelf (pfff ...).
 • Tegelijk met de verhuis (we moeten dan toch een verhuiskost betalen) meteen ook al onze media overgezet op één dealer, nl. Telenet (DiamondShake+), nu die mannen eindelijk hun volumes een beetje deftig aangepast hebben.
 • Nog 4 weken werken (oké met de verlofperiode - veel klanten en collega's op verlof - is het het natuurlijk wel op een zomerritme) en dan 3 weken verlof (aah / allee verhuis voorbereiden, dus alle zooi inpakken, uiteenhalen, verhuizen en terug ineenvijzen).
 • Daarna stilaan het huis beginnen leeghalen en half afbreken ...

Gepost in Actualiteit, Algemeen, Computers, Internet, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: update |

27-03-10

App ... App ... App ...

Ok, now that it has been established that I'm quite happy with my HTC Hero smartphone running on Android ... what do I do with it?

Well, I do the obvious things like actually calling people, picking up messages and texting - but obviously I didn't spend money on this thing for that, because the 'regular' Nokia cellphone could do all those things.

What's so smart about the phone? Like any smartphone it contains quite a lot of built-in applications and widgets, some of which are excellent by themselves, like the Browser, Peep (Twitter Client), Gmail, Weather, Facebook, etc ... and yes, a lot of the time is spent browsing in places I didn't browse before (no details needed I think). As everybody knows what email and web browsing is like, I won't go into detail, it all works and looks nice, enough said there.

So what else? Okay, if you browse the web you will find loads and loads of apps and games out there (for the various smartphone OS'es), but maybe I should just name some that I actually use (and keep using) on a regular basis. Here we go (I won't go through the whole list here, it's just too long, but I'll stick to my current favourites) - feel free to add yours to the comments below:

 • WeFi Connect: you need an internet connection for most 'smart' functions, WiFi being the preferred method ... the built-in functions will look for open AP's, but this handy program detects and classifies them into 100% open and free, partially open (commercial hotspot access), protected, etc ...     This helps me a lot as I have an IPASS subscription (for work) and so far there's no Android client for that yet, so using this I can connect and get directed to the right access page to login though the web, which helps ... let's call it semi-automatic. I did find "Hotspot Connect" but that doesn't do much for me and Boingo (they have a lot of hotspots in common with Ipass, like the Telenet ones here in Belgium) - I still need to check if their app works using my Ipass Login/Password. 
 • GPRS Monitor: When there's no WiFi nothing stops the true addict to get connected anywhere, using too much of that might result in high cost (especially when roaming), so you to keep an eye on that, this one does just that and looks superb.
 • Power Manager: The second 'problem' for every smartphone addict, you use the thing constantly, draining the batteries almost faster then they can be replenished, this one helps to keep an eye on things and reduce some of the power usage under certain conditions (GPS/WiFi off when battery low etc ...)
 • Live Bookmarks: Simple but great widget, single icon that pops up to list your bookmarks in order of popularity (usage) (or other) ...
 • Shazam: probably one of the most known apps from the iPhone, simple but effective, it identifies songs based on recording a short bit of it
 • CalWidget: best widget for your calendar (many many options)
 • TVgids.be: great app that shows you what's on tv (now and next, movies, ...) with links to reviews, ability to tweet what you're watching, etc ...
 • Kayak: essential tool for the frequent traveller to look up flight/hotel/... options, status, etc ...
 • BlueRSS: reader app & widget, excellent to keep track of those feeds
 • Daily Dilbert & Comic Strips: containing all the favourite comics like Peanuts, Garfield, Calvin&Hobbes, Love is ..., Heathcliff and many others
 • Radio.be: all the Belgian internet radio stations
 • Layar: Very cool also in combination with Google Maps (already on the Hero), can show you all kinds of info as a layer on top of camera view or map view
 • Google Sky Map: Look at the stars and find out what you are actually looking at ..
 • AudioManager: Handy widget to keep an eye on all the volume controls
 • Scan2PDF Mobile: If you don't have a scanner and would like a copy of something ...
 • Wikitude: Get more information of the stuff around you
 • Zaklamp: Very Silly, just a permanent white screen, but I need it from time to time (to find the fusebox in the dark for example) ...
 • TasKiller: if you have too much going on at the same time, you might want to free up some resources ...
 • ASTRO: file organizer and photo viewer
 • ES File Explorer: says what it does
 • Ringdroid: cut pieces of music to make ringtones
 • And so much more ...

Maybe next time, I'll list some of the games I use a lot, I'm not a big gamer, so don't expect too much, but I do like the occasional card game etc ... to kill some time when I'm waiting somewhere ...

Gepost in Internet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: htc hero smartphone android |

22-12-08

Mobile Vikings

Als er iemand een "invitation code" wil om binnenkort gratis mobiel te kunnen internetten (1 Gb/mnd) in België ... laat maar een berichtje achter, dan stuur ik er wel eentje ... zolang de voorraad strekt.

mobvik

Eens je een code hebt, gewoon registreren op Mobile Vikings en vanaf 1 februari '09 krijg je het nodige thuis toegestuurd.

Gepost in Internet | Permalink | Commentaren (7) | Tags: mobile vikings free invitation code |